Telefoni
07.08.2018 18:08
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Android 9 Pie je tu! Kaj nam prinaša?

Novi Android je prinesel kar nekaj sprememb za uporabnike mobilnih naprav!
Novi Android je prinesel kar nekaj sprememb za uporabnike mobilnih naprav!

Najnovejša različica mobilnega operacijskega sistema Android je končno nared. Podjetje Google je namreč najavilo razpoložljivost prve končne različice mobilnega operacijskega sistema Android 9 Pie, ki prinaša številne zelo uporabne funkcije in možnosti. Novost bo sprva seveda na voljo uporabnikom novejših Googlovih pametnih mobilnih telefonov družine Pixel, nekoliko kasneje pa bo na voljo še za izbrane modele telefonov podjetji, kot so Essential, Huawei, HMD Global, OnePlus, Oppo, Razer, Samsung, Sony Mobile, Transsion, Vivo in Xiaomi.

V nadaljevanju si poglejmo vse prednosti in nove možnosti, ki jih bodo dobili tisti, ki bodo lahko na njihove mobilne naprave namestili najnovejši mobilni operacijski sistem Android 9 Pie.

Napredna inteligenca

Novi Android 9.0 Pie prinaša veliko mero avtomatizacije. Ta bo namreč samodejno prepoznal aplikacije, ki jih najpogosteje uporabljamo in njim prilagodil porabo baterije. Poleg tega bo samodejno prilagajal svetilnost in barvo zaslona glede na čas v dnevu ter bo spremljal naša vsakdanja opravila. Zato ne smemo biti presenečeni, če nas bo mobilna naprava Android obvestila, da je čas za prebiranje priljubljene knjige ali pa da moramo poklicati določeno osebo.

Enostavnost

Mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie je bogatejši za prenovljen grafični vmesnik, ki ima le en gumb »home« ter podpira priklic številnih funkcij z uporabo gestur. To nam bo omogočilo precej lažjo uporabo pametnega mobilnega telefona z zgolj eno roko. Med bližnjicami pa bomo naši možnost hitrega zajema zaslonske slike, uporabljanje z glasom, obvestili in še mnogo več.

Digitalno zdravje

Ta možnost bo uporabnikom pametnih mobilnih telefonov Pixel na voljo septembra, za ostale naprave pa bo na voljo nekoliko kasneje. Ta bo uporabniku prinesla povsem nov grafični vmesnik, ki bo prikazoval način in dolžino uporabe pametne mobilnega telefona. Poleg tega bomo lahko preko nje spremljali našo izčrpanost ter bomo lahko začasno blokirali prejem obvestil. Na voljo bo tudi funkcija za sprostitev pri uporabi mobilne aplikacije v nočnem času.

Zanimivejše mobilne naprave

Novi Android 9.0 Pie nudi tudi precej boljšo podporo nenavadnim oblikam mobilnih naprav in telefonom z upogibljivim zaslonom. Tu najdemo tudi podporo drugim razvijalcem, da njihove mobilne aplikacije opremljajo z navideznim asistentom podjetja Google in sicer z možnostjo lažje intergracije. Tu je vgrajena tudi privzeta podpora za sisteme, ki so namenjeni prepoznavanju uporabnika s pomočjo bralnika očesne mrežnice ter »priljubljena« reža za zaslone.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več