Triki in nasveti
20.06.2014 23:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Android 4.4.4 KitKat pristal na mobilnih naprava Nexus!

Android 4.4.4 KitKat je že na voljo za Googlove mobilne naprave družine Nexus!
Android 4.4.4 KitKat je že na voljo za Googlove mobilne naprave družine Nexus!

Podjetje Google je za mobilne naprave družine Nexus nepričakovano pripravilo novo različico mobilnega operacijskega sistema Android. Novost je že na voljo za prenos za Googlova pametna mobilna telefona Nexus 4 in Nexus 5 ter tablična računalnika Nexus 7 in Nexus 10 ter prinaša kopico manjših sprememb. Kljub temu se novost nedvomno splača namestiti, saj prinaša pomembne posodobitve na področju varnosti.

Posodobitev Android 4.4.4 KitKat z oznako KTU84P prinaša popravek za ranljivost v knjižici OpenSSL, ki jo lahko napadalci izkoristijo za izvedbo napada Heartbleed. Nadgradnja vsebuje še popravek, ki onemogoča delovanje »hekerske« programske opreme Towelroot podjetja GeoHot. Tovrstni program se uporablja predvsem za pridobitev upravljavskih pravic na mobilnih naprava Android, ki so naprodaj v ZDA.

Android 4.4.4 KitKat je trenutno na voljo za Googlove naprave družine Nexus, kmalu pa bo na voljo še za druge naprave Android, ki so bile kupljene preko spletnega portala Google Play. Nadgradnja je pričakovano na voljo preko sistema OTA (Over The Air), kar v praksi pomeni, da za celoten postopek prenosa in namestitve poskrbi kar mobilna naprava sama. O nadgradnji nas bo na svetovni splet povezan pametni mobilni telefon ali tablični računalnik obvestil takoj, ko bo ta na voljo. Nadgradnja za mobilne naprave Nexus je na voljo za prenos tudi na Googlovi spletni strani za razvijalce, in sicer na naslovu bit.ly/Android-444.


Prijavi napako v članku