Triki in nasveti
16.11.2013 15:12
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Android 4.4 Kitkat za vse Nexuse

Vse novejše Googlove mobilne naprave družine Nexus so bile pred kratkim deležne težko pričakovane posodobitve mobilnega operacijskega sistema Android 4.4 KitKat. Novost je na voljo za pametne mobilne telefone Nexus 5 in Nexus 4 ter tablične računalnike Nexus 7, Nexus 7 2013 in Nexus 10.
Pametni mobilni telefon Google Nexus 5 in Android 4.4 KitKat bosta prvim kupcem na voljo že v drugi polovici oktobra.
Pametni mobilni telefon Google Nexus 5 in Android 4.4 KitKat bosta prvim kupcem na voljo že v drugi polovici oktobra.

Podjetje Google je najavilo razpoložljivost mobilnega operacijskega sistema Android 4.4 KitKat za vse novejše mobilne naprave družine Nexus. Novost je namreč na voljo za pametne mobilne telefone Nexus 5 in Nexus 4 ter tablične računalnike Nexus 7, Nexus 7 2013 in Nexus 10. Z namestitvijo mobilnega operacijskega sistema Android 4.4 KitKat bodo uporabniki mobilnih naprav družine Nexus pridobili nova ozadja in grafične podlage, nove mobilne aplikacije, bolj tekoče animacije in hitrejše delovanje sistema kot celote, saj novost za delovanje potrebuje manj zmogljivo strojno opremo od njegovega predhodnika.

Datoteke za nadgradnjo mobilnih naprav družine Nexus na Android 4.4 KitKat so dosegljive s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/Andr-44in so bolj kot ne namenjene razvijalcem oziroma naprednejšim uporabnikom. Pred izvedbo nadgradnje bo potrebno poskrbeti za izdelavo varnostnih kopij podatkov in programske opreme, saj namestitev izbriše celotno vsebino pomnilnika pametnega mobilnega telefona oziroma tabličnega računalnika. Poleg tega za namestitev novosti potrebujemo namensko razvijalsko programsko opremo.


Nadgradnja na Android 4.4 KitKat bo sicer za vse Googlove mobilne naprave družine Nexus še pred koncem meseca na voljo tudi preko sistema OTA (Over The Air), kar pomeni, da bo za celoten postopek prenosa in namestitve poskrbela kar mobilna naprava sama. Podatki in programska oprema bodo v tem primeru ostali povsem nedotaknjeni.


Prijavi napako v članku