Operacijski sistemi
24.11.2013 09:01

Deli z drugimi:

Share

Android 4.4 KitKat za HTC One v januarju

Iz podjetja HTC so sporočili, da bo pametni mobilni telefon One deležen nadgradnje na mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat v januarju prihodnjega leta. Nadgradnja bo seveda bolj kot ne dosegljiva le tistim uporabnikom, ki so pametni mobilni telefon HTC One kupili v prosti prodaji.
Android 4.4 KitKat se bo odlično prilegal mobilniku HTC One!
Android 4.4 KitKat se bo odlično prilegal mobilniku HTC One!

One bo prvi pametni mobilni telefon podjetja HTC, ki bo deležen nadgradnje na mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat, kmalu za tem bo novost na voljo še za gigantski mobilnik One Max. Nadgradnja bo na voljo januarja prihodnjega leta, in sicer preko sistema OTA (Over The Air), kar pomeni, da za celoten postopek prenosa in namestitve poskrbel kar mobilnik sam. Nadgradnja bo seveda bolj kot ne dosegljiva le tistim uporabnikom, ki so pametni mobilni telefon HTC One kupili v prosti prodaji.

Operacijski sistem Android 4.4 KitKat se bo na pametni mobilni telefon HTC One vsekakor splačalo namestiti, saj bomo s tem pridobili večino možnosti, ki so zdaj na voljo le za mobilnika Nexus 5 in Nexus 4. Med njimi bomo našli prenovljen sistem Google Now, manjše grafične spremembe nekaterih prednameščenih aplikacij ter nova ozadja in grafične podlage. Med novimi prednameščenimi aplikacijami bomo našli oblačno storitev Google Drive, spletno beležnico Keep in mobilni pisarniški paket QuickOffice.

Uporabniki odličnega mobilnika HTC bodo pri novosti zagotovo znali ceniti tudi bolj tekoče animacije in hitrejše delovanje operacijskega sistema kot celote. Tu seveda nikakor ne gre spregledati všečnega grafičnega vmesnika Sense 5.5 .

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku