Operacijski sistemi
20.11.2012 11:37

Deli z drugimi:

Share

Android 4.2 Jelly Bean brez decembra

Google je na veseli december enostavno pozabil!
Google je na veseli december enostavno pozabil!

Google je v drugi polovici novembra pripravil posodobitev na mobilni operacijski sistem Android 4.2 Jelly Bean za vse pametne mobilne telefone in tablične računalnike družine Nexus. Uporabniki so bili nad posodobitvijo navdušeni. Android 4.2 namreč vsebuje vse varnostne in programske popravke za napake, ki so bile doslej odkrite pri njegovem predhodniku. Poleg tega ta prinaša še izboljšave v hitrosti delovanja ter ponuja vrsto dodatnih in uporabnih funkcij.

Čeprav so se Googlovi programerji pri pripravi Androida 4.2 Jelly Bean nadvse potrudili, so naredili napako, ki je brez besed pustila marsikaterega uporabnika mobilnikov in tablic družine Nexus. Ti so namreč pri pripravi koledarja pozabili na mesec december. Primer je toliko bolj nenavaden, saj aplikacija Google Calendar pravilno prikazuje vse mesece v letu, medtem ko v aplikaciji People december enostavno ne obstaja. Tam namreč novembru sledi kar januar.

Googlovi programerji so seveda bili o napaki že obveščeni. Ti so se za nevšečnost že opravičili in hkrati obljubili, da bo popravek na voljo kmalu. Posodobitev mobilnega operacijskega sistema Android 4.2 Jelly Bean bo na voljo preko sistema OTA (Over The Air). To pomeni, da bo za celoten postopek prenosa in namestitve poskrbela kar mobilna naprava sama. Sporočilo o nadgradnji se bo pojavilo le nekaj trenutkov za tem, ko bomo vključili brezžično povezavo Wi-Fi oziroma 3G. Posodobitev bo na voljo še pred koncem novembra.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku