Računalništvo, telefonija
04.10.2011 18:48

Deli z drugimi:

Share

Analiza podatkov s hitrostjo misli

Oracle je predstavil sistem Exalytics Business Intelligence Machine, ki se ponaša z izjemno hitro obdelavo podatkov znotraj delovnega spomina.
Oracle je predstavil sistem Exalytics Business Intelligence Machine, ki se ponaša z izjemno hitro obdelavo podatkov znotraj delovnega spomina.

Na letošnji tehnološki konferenci OpenWorld, ki poteka v San Franciscu, je izvršni direktor Oracla Larry Ellison, predstavil nove izdelke za podatkovne centre. Novi sistemi, ki temeljijo na procesorjih Sparc in operacijskem sistemu Solaris, so sodeč po Ellisonovih besedah strojno in programsko prilagojeni hitrosti analize podatkov , ki je ekvivalentna “hitrosti misli”.

Najpomembnejša značilnost sistema, imenovanega Exalytics Business Intelligence Machine, ki je kombinacija strojne in programske rešitve, je obdelava podatkov shranjenih v sami bazi, v okviru delovnega spomina, s čemer se delovanje sistema pohitri kar za veliko število večkratnikov. Sam sistem ima 1 TB DRAM delovnega spomina in 40 procesorskih jeder, a zahvaljujoč tehnologijam za kompresijo, je lahko v pomnilnik shranjenih za 5-10 TB podatkov. Iz stališča programske opreme, sistem prinaša rešitve za poslovno inteligenco (BI), Essbase OLAP (Online Analytical Processing) strežnik in različne Oraclove zbirke podatkov v pomnilniku Times Ten. Informacije o dostopnosti in cenah Oraclovih novih poslovnih rešitev žal niso bile razkrite. Oraclovo konferenco si lahko vse do 6. oktobra ogledate tudi v živo preko http://www.youtube.com/user/Oracle#p/a.


Prijavi napako v članku