Računalništvo, telefonija
17.11.2006 11:45
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Amis Zvezi Sonček podarja internetne kotičke

Podjetje Amis je šest varstveno-delovnih centrov Sončka, kjer so zaposleni ljudje s cerebralno paralizo, opremilo z računalniškim kotičkom in internetnim dostopom. Tako bodo uporabniki Sončka v Mariboru, Slovenj Gradcu, Kranju, Ptuju, Murski Soboti in Škofijah lahko eno leto neomejeno deskali po internetu.

Projekt, ki je vreden milijon slovenskih tolarjev, je samo začetek Amisovega sodelovanja z Zvezo Sonček, saj nameravajo v prihodnjem letu z dostopom v internet opremiti še nekatere bivalne skupnosti, kjer bivajo odrasle osebe s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi.

Prvi Amisov kotiček so prejeli uporabniki Centra Sonček Maribor, dogodek pa je popestril tudi znani mariborski pevec Sebastijan, ki je s svojim prihodom polepšal dan marsikateremu dekletu in fantu iz Sončka, ki so z navdušenjem spremljali njegov nastop.

Katja Šajnovič, direktorica komerciale in marketinga v Amisu, je na otvoritvi prvega Amisovega kotička v Mariboru dejala: »Z dobrodelno akcijo želimo v podjetju Amis prispevati k večji vključenosti, enakosti in enakopravnosti uporabnikov Sončka na vseh področjih družbenega življenja in tudi njim omogočiti vse sodobne komunikacijske storitve, ki bogatijo naša življenja.«

Direktor Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije Jože Primožič pa je dodal: »Veseli smo, da se je Amis pridružil našim prizadevanjem pri ustvarjanju takšnih pogojev življenja, ki bodo zagotavljali enake možnosti vsem prebivalcev Slovenije, ne glede na njihove telesne in intelektualne sposobnosti.«


Prijavi napako v članku