Računalništvo, telefonija
27.02.2013 21:24

Deli z drugimi:

Share

Ameriške oblasti so se pogodile z lastnikom Channelsurfing-a!

Tole opozorilo je vse kar je ostalo od strani Channelsurfing.
Tole opozorilo je vse kar je ostalo od strani Channelsurfing.

Ameriški lov na čarovnice (strani, ki ponujajo povezave do piratskih vsebin) je dobil še en epilog. Tokrat se je oddelek za nacionalno varnost (Department of Homeland Security) pogodil z Brianom McCarthy – lastnikom strani Channelsurfing.

Stran Channelsurfing je ponujala povezave do internetnih strani, ki so nelegalno prenašale oziroma “stream-ale” plačljive športne programe. Na ta način naj bi stran Channelsurfing povzročila ogromno škode športnim ligam in zakupnikom pravic do prenosa, ki so morali izgubljene dobičke prenesti na cene vstopnic in »pay-per-view« ogledov.

A ker kazenski pregon ne bi mogel poplačati izgubljene škode, so se organi pregona z obtoženim lastnikom strani dogovorili, da bodo opustili obtožbe, če bo pokazal dobro vedenje, si našel pošteno službo in se izogibal nezakonitemu internetnemu prenašanju. Obenem bo moral Brian McCyrthy povrniti še 351 tisoč dolarjev, ki naj bi jih zaslužil s svojo stranjo.

Operacija zaklepanja internetnih strani (“Operation In Our Sites,”) oddelka za nacionalno varnost se tako še vedno nadaljuje. Do sedaj so zaprli so že 307 internetnih strani in več kot 700 domen. V ZDA tako pravice intelektualne lastnine še vedno veljajo za najbolj varovane na internetnih omrežij.


Prijavi napako v članku