Računalništvo, telefonija
18.01.2010 12:35

Deli z drugimi:

Share

Američani preko SMS sporočil darovali milijone za Haiti

Ameriški Rdeči križ je zadovoljen z odzivom Američanov po potresu na Haitiju.
Ameriški Rdeči križ je zadovoljen z odzivom Američanov po potresu na Haitiju.

Slovenci

smo, ko gre za dobrodelnost, vse prej kot sebični, saj radi darujemo pomoči potrebnim. Sočutje pa so pokazali tudi številni Američani ob nedavnem hudem potresu na Haitiju. Ameriški Rdeči križ je namreč javnost obvestil, da je bilo preko SMS sporočil za Haiti v prvih treh dneh po katastrofi darovanih 8 milijonov dolarjev.

Pri ameriškem Rdečem križu so izkazali veliko zadovoljstvo nad dobrodelnostjo Američanov, saj niso pričakovali takega odziva, in dodali, da še nikar doslej niso prejeli toliko denarja z donacijami preko mobilnikov. Sedaj vsako poslano sporočilo stane 10 dolarjev, planirajo pa izvesti še druge programe donacij, preko katerih bi se nakazovalo po 1 ali 20 dolarjev na sporočilo.

Donacije preko SMS-ov še zdaleč ne bodo rešile vseh Haitijcev, ki so ostali brez strehe nad glavo, a bo denar kljub temu prišel še kako prav. Nanj pa bodo morali še nekoliko počakati, saj ga bodo mobilni operaterji Rdečemu križu nakazali šele čez mesec ali dva, ko bodo njihovi naročniki poravnali račune.

Ob takih dogodkih se velja zamisliti nad marsikdaj nepotrebnim tarnanjem nad življenjem pri nas, kjer je dovolj hrane, večina pa si lasti tudi računalnik, mobilnik … Danes mnogi Haitijci težko pridejo že do hrane, računalniki in mobilniki pa bodo za marsikoga kot kaže še dolgo samo sanje.


Prijavi napako v članku