Prenosni računalniki
06.10.2012 09:52

Deli z drugimi:

Share

Američani imajo vedno raje tablične računalnike

iPad je odličen za branje revij.
iPad je odličen za branje revij.

Nekateri so ob prvem resnejšem prihodu tabličnih računalnikov na trg zmajevali z glavo, saj v njih niso videli kakšne pomembne dodane vrednosti. Kljub temu pa je njihova prodaja zelo dobra in iz meseca v mesec večja. O vedno večji priljubljenosti tablic govori tudi raziskava podjetja Pew Research, v kateri so vnovič ugotavljali, koliko odraslih Američanov, torej tistih z 18 leti in več, si lasti tablični računalnik. Rezultati kažejo, da vedno več.

Lanskega julija si je onkraj luže tablični računalnik lastilo 11 odstotkov odraslih, januarja letos jih je bilo 18 odstotkov, sedaj pa jih je že 22 odstotkov. Tako kot drugod po svetu tudi odrasli Američani najbolj posegajo po tabličnih računalnikih iPad, saj si 52 odstotkov teh uporabnikov lasti prav eno izmed teh tablic. Je pa potrebno priznati, da se iPadova dominantnost na tamkajšnjem trgu zelo zmanjšuje. Vsaj med odraslimi. Namreč še lansko leto je te tablice uporabljalo kar 81 odstotkov odraslih lastnikov tablic.

Tablice z Androidom so danes med odraslimi Američani precej bolj priljubljene, kot so bile pred časom, saj zavzemajo že 48-odstotni delež. Izmed Androidnih tablic so najbolj priljubljene tablice Kindle Fire, saj jih uporablja že precej visokih 21 odstotkov odraslih lastnikov tablic.


Prijavi napako v članku