Računalništvo, telefonija
18.07.2017 08:54

Deli z drugimi:

Share

AMD razkril cene procesorjev Ryzen 3 in te so neverjetno nizke!

Procesorji AMD družine Ryzen 3 s sredicami Threadripper nudijo odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo!
Procesorji AMD družine Ryzen 3 s sredicami Threadripper nudijo odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo!

Podjetje AMD je nedavno razkrilo vse podrobnosti o najzmogljivejšem predstavniku družine procesorjev AMD Ryzen Threadripper, in sicer procesorju z oznako Threadripper 1950X (http://bit.ly/AMD-Threadripper-1950X-RN). Ta podatke preračunava s 16 procesorskimi jedrni oziroma 32 procesorskimi nitmi, in sicer pri hitrosti 3,4 gigahercev oziroma 4,0 gigahercev v pohitrenem načinu. Čeprav bo za procesor AMD Threadripper 1950X treba v Združenih državah Amerike odšteti okoli preračunanih 870 evrov (cena brez davka), je to še vedno precej manj od konkurenčnega procesorja Intel Core i9 s 16 procesorskimi jedrni oziroma 32 procesorskimi nitmi, saj je zanj v prosti prodaji treba odšteti kar preračunih 1.570 evrov.

Sedaj pa so pri podjetju AMD prišli na svoj račun še procesorji družine Ryzen 3 s sredicami Threadripper, ki so seveda namenjeni manj zahtevnim uporabnikom, prodajne police pa bodo ugledali še pred koncem julija. Za vstopno različico novosti (model AMD Ryzen 3 1200), ki podatke preračunava s šririmi procesorskimi jedri frekvence 3,1 gigahercev oziroma 3,4 gigahercev v pohitrenem načinu, bo v prosti prodaji v Združenih državah Amerike treba odšteti le preračunanih 95 evrov. Za zgolj preračunanih 17 evrov več (112 evrov) pa bomo lahko kupili procesor Ryzen 3 1300, ki je v osnovi enak modelu Ryzen 3 1200 le da podatke preračunava pri frekvenci 3,5 gigahercev oziroma 3,7 gigahercev v pohitrenem načinu.

Novi procesorji družine Ryzen 3 s sredicami Threadripper podjetja AMD bodo sprva naprodaj v Združenih državah Amerike, nekoliko kasneje pa bodo na voljo še pri nas. Upajmo, da se bo to zgodilo kmalu, saj gre tu za procesorje, ki za resnično malo denarja ponujajo kar zavidanja vredno zmogljivost.


Prijavi napako v članku