Računalništvo, telefonija
22.01.2020 09:21
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

AMD napoveduje nove vrhunske grafične kartice

Grafične kartice AMD »big Navi« bodo precej zmogljivejše v primerjavi z obstoječimi modeli grafičnih rešitev AMD Radeon XT.
Grafične kartice AMD »big Navi« bodo precej zmogljivejše v primerjavi z obstoječimi modeli grafičnih rešitev AMD Radeon XT.

Tokrat imamo odlično novico za vse, ki ste pri igranju sodobnejših računalniških iger pripravljeni odšteti veliko denarja za solidno grafično kartico. Pri podjetju AMD so namreč najavili skorajšnji prihod nove družine grafičnih kartic, ki bodo temeljile na osnovi naprednega grafičnega jedra “big Navi.” Gre za izboljšavo grafičnih rešitev podjetja AMD družine Radeon RX, ki temeljijo na že uveljavljenih grafičnih sredicah Navi.

Nova družina grafičnih kartic AMD bo izdelana s pomočjo napredne tehnologije 7nm+, ki jo računalniški gigant že dlje časa uporablja za izdelavo grafičnih jeder procesorjev družine Zen 3. Ta bo omogočala povečavo zmogljivosti grafičnih jeder ob hkratnemu zmanjšanju porabe električne energije. Za preračunavanje grafičnih vsebin bo zadolžen grafični pomnilnik GDDR6, ki bo z grafičnim jedrom povezan preko 384-bitnega vodila. Tu bo po vsej verjetnosti na voljo tudi 512-bitno podatkovno vodilo, ki naj bi bilo namenjeno zgolj najdražjim modelom grafičnih kartic z jedrom “big Navi”.

Več o grafičnih karticah AMD “big Navi” naj bi bilo znanega v prihodnjih nekaj tednih. Številni strokovnjaki so prepričani, da novih grafičnih kartic po vsej verjetnosti na prodajnih policah trgovin ne bomo ugledali pred letošnjim poletjem.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več

NKT d.o.o.

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 041 569 271
Dejavnosti podjetja NKT d.o.o. segajo na področje prodaje, vpeljave in uvedbe naprednih rešitev za poslovne avdio in video komunikacije. Njihovi strokovnjaki poskrbijo za načrtovanje ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18