Računalništvo, telefonija
19.04.2020 12:41

Deli z drugimi:

Share

Amazon s kamerami za merjenje temperature delavcev

Uporaba termalnih kamer za merjenje temperature zaposlenih je hitra, enostavna in predvsem varna v primerjavi s klasičnimi metodami.
Uporaba termalnih kamer za merjenje temperature zaposlenih je hitra, enostavna in predvsem varna v primerjavi s klasičnimi metodami.

Termalni skenerji so učinkoviti pri odkrivanju oseb s povišano telesno temperaturo (višjo od običajne telesne temperature), tudi tistih, ki imajo vročino zaradi okužbe z novim koronavirusom. To je tudi razlog, zakaj so pri podjetju Amazon sprejeli odločitev, da bodo uporabili tovrstno metodo za preverjanje, ali so zaposleni okuženi z novim virusom. Pri tem se pri podjetju Amazon seveda zavedajo, da termalni skenerji ne morejo odkriti okuženih z novim koronavirusom, ki še nimajo vročine, a v tej fazi ti še niso pretirano kužni.

Pr podjetju Amazon zaposlene poskusno skenirajo s termalnimi kamerami, pri čemer gre za zaposlene, ki delajo v skladiščih. Tu gre za metodo preverjanja okuženosti, ki je hitra, enostavna in predvsem varna v primerjavi s klasičnimi metodami. Pri tem metodi namreč ni potrebno, da posameznik z uporabo ročnega termometra preverja temperaturo zaposlenih. V primeru da ima posameznik vročino, pa je treba uporabiti običajen termometer in s tem dejansko potrditi sum, da je nekdo lahko okužen z novim virusom.

Ker uporaba termalnih kamer za oddaljeno merjenje temperature zaposlenih je še vedno v poskusni fazi, še ni nujno, da bodo te kmalu nadomestile ročne termometre. Verjamemo pa, da se bo ta metoda zelo hitro prijela, v kolikor se bo izkazala za učinkovito. Ta bo namreč pripomogla k zmanjšanju poslovnih stroškov in k omejitvi poslovne škode. Zato bi lahko termalne kamere v bližnji prihodnosti uporabila tudi druga podjetja, predvsem pa tista, ki zaposlujejo večje število zaposlenih na enem mestu, ko so na primer skladišča, proizvodni obrati, trgovine, trgovski centri in še mnogo več.


Prijavi napako v članku