Računalništvo, telefonija
Igre
17.05.2023 14:19
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Amazon razvija novo MMO igro Gospodar prstanov. Ali se nam obeta podobna zgodba kot pri New World?

Vsi, ki smo se potopili v igro Lord of the Rings Online (LOTRO), dobro vemo, kako osupljiva je bila ta izkušnja.

Magičnost igre izhaja tudi iz dejstva, da smo se potepali po fantazijskem svetu, kjer so svoj pečat pustili naši najljubši knjižni in filmski junaki.

Vendar se nam zdaj obeta nekaj resnično neverjetnega. To niso naše besede, ampak besede Amazona, ki je napovedal lastno MMO igro v svetu Gospodarja prstanov. V isti sapi trdijo, da bo povsem presegla naša pričakovanja. Čeprav ima LOTRO svoje prikupne igralske elemente, želi Amazon s svojo stvaritvijo narediti nekaj drugačnega in postaviti nove standarde v svetu MMO iger.

»Če pogledamo samo tehnologijo, kje smo zdaj in kje bomo čez nekaj let, je razlika, kot bi primerjali dan in noč,« je glede primerjave med dvema različnima MMO igrama v svetu Gospodarja prstanov dejal Cristoph Hartmann, podpredsednik studia Amazon Games. »Malo pretiravam, če rečem, da je primerjava podobna tisti med črno-belim in barvnim filmom, a to je pristop, ki ga želim ubrati. To je preprosto popolnoma drugačen svet.«

Hartmann je dejal, da je Amazonov cilj ustvariti LOTR MMO, ki bo temeljil na Tolkienovi trilogiji Hobit in Gospodar prstanov in ki ne bo povezana z Amazonovo oddajo Gospodar prstanov: Prstani moči. Amazon želi ustvariti »največji MMO« na trgu. Doseganje tega cilja bo pomenilo ustvarjanje igre, ki bo namenjena vsem in ne samo oboževalcem MMO.

Tudi obstoječe igričarje želijo prepričati, da bi zamenjali svoj dom v The Lord of the Rings Online za nov dom v Amazonovi igri LOTR. Hartmann je dejal, da zelo spoštuje razvijalca Standing Stone Games (ki je leta 2016 prevzel razvoj od prvotnega ustvarjalca Turbine), ker je po vseh teh letih ohranil prižgane luči igre LOTRO, in da lahko tako Amazonova MMO kot LOTRO obstajata v sožitju.

Vendar pa je Hartmann dejal, da je »najverjetnejši scenarij«, da bodo ljudje pustili LOTRO za seboj, ko bo Amazon lansiral svojo igro.

»To ni slaba igra, vendar se industrija na neki točki premakne naprej in od njihove izdaje do naše je preteklo veliko časa,« je dejal Hartmann.

Če se vam zdi novica, da Amazon dela na MMO-ju, ki se odvija v Srednjem svetu, znana, je to zato, ker je prva najava nove igre stara že dobra štiri leta. Amazon je prvotno napovedal LOTR MMO leta 2019 in si prizadeval sodelovati s kitajskim podjetjem Leyou. Projekt je propadel leta 2021, ker je Tencent kupil Leyou. Avtorske pravice so se pozneje vrnile podjetju Middle-Earth Enterprises, ki ga je lani kupila skupina Embracer.

Amazon je nato začel pogovore o projektu z Embracerjem, ki je kljub temu, da ima skoraj 100 internih studiev za igre, raje stopil v kontakt z Amazon Games zaradi izkušenj z žanrom MMO. Studio je pred tem izdal MMO igro New World (2021), ki pa ni ravno najboljši primer sijočega uspeha. Kot kaže pa totalen kolaps omenjene igre ni škodoval Amazonovemu ugledu.

Amazonov novi MMO pa prav kmalu še ne bo na voljo. Igra je trenutno v zgodnji fazi razvoja, ekipa pa šele izdeluje prve prototipe modelov in tekstur. Hartmann je dejal, da želi, da bi igralci novo igro LOTR igrali več kot desetletje, zato bo izšla šele, ko bo zares pripravljena. To je bila tudi glavna kritika Amazonove igre New World, ki je bila prvi dan polna hroščev in napak, ki so zelo hitro zdesetkali virtualno populacijo.

»Ne bomo lansirali nečesa, kar še ni pripravljeno,« je dejal Hartmann. »Očitno bi si vsi zaradi osebnih interesov želeli, da bi igra izšla čim prej, vendar jo bomo izdali šele, ko bo zares pripravljena.«

Medtem pa brezplačni LOTRO še vedno prejema nove vsebine. Njegova najnovejša razširitev, Before the Shadow, je bila izdana lani in je predstavila novo zgodbo, ki se odvija pred dogodki The Fellowship of the Ring.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Video igre


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več