Strojna oprema
04.12.2006 13:01

Deli z drugimi:

Share

Allied Telesis z novo 32-bitno gigabitno vmesniško kartico PCI

Allied Telesis je predstavil AT-2916SX, novi 32-bitni vmesnik PCI za gigabitna optična omrežja, namenjen namiznim računalnikom. AT-2916SX omogoča uporabnikom nadgradnjo njihovih omrežij iz 100 na 1000 Mb/s na obstoječi infrastrukturi. Izberejo lahko priključek SC, ki zagotavlja povratno združljivost z obstoječimi 100-megabitnimi optičnimi povezavami, ali priključek LC za 1000-megabitno optično povezljivost. AT-2916SX je prav tako edini 32-bitni vmesnik za gigabitna optična omrežja trenutno na trgu, ki ima standardno vgrajeno zmožnost PXE 2.1. PXE remote Boot ROM omogoča skrbnikom omrežij oddaljeni zagon osebnega računalnika in izvedbo posodobitev programske opreme in diagnostike brez fizične prisotnosti. S tem olajša in pohitri naloge vzdrževanja in posodabljanja.

Konkurenčna cena z 32-bitnim vodilom
Večina vmesniških kartic na trgu omogoča tako 32- kot tudi 64-bitno delovanje. Allied Telesis je ponovno korak naprej, saj ponuja nabor kartic, ki so prilagojene različnim potrebam, vključno z novo kartico AT-2916SX, ki je samo 32-bitna. S tem lahko uporabniki osebnih računalnikov, ki ne potrebujejo izredno zmogljive povezljivosti, zmanjšajo stroške. Rezultat je izjemna vrednost in zelo konkurenčna cena v primerjavi z izdelki konkurenčnih ponudnikov.

Zanesljivost in zmogljivost
Kljub privlačni ceni AT-2916SX ne sklepa kompromisov pri zmogljivosti. Tako zmanjša obremenitev procesorja računalnika, saj prevzame nekatere naloge, povezane s prenosom podatkov TCP/IP. Podpora izračunavanju nadzornih vsot za TCP, UDP in IP je integrirana v strojno opremo vmesnika. Nadzorne vsote v realnem času preračunava krmilnik, in sicer tako za oddajne kot tudi za sprejemne poti. S tem izboljša celotno zmogljivost sistema, saj prevzame te zahtevne procesorske operacije. AT-2916SX prav tako vključuje združevanje povezav in porazdeljevanje nalog – funkciji, ki sta običajno na voljo samo v strežniških karticah, in ki zagotavljata povezanost omrežja s strežnikom tudi v primeru, če povezava med njima odpove. Novi vmesnik za optična omrežja lahko prav tako podpira do 64 omrežij VLAN in 4 prednostne vrste. Te zmogljivost skupaj zagotavljajo najboljše zmogljivosti v razredu namizne povezljivosti.

AT-2916SX, ki podpira samo 32-bitno podatkovno vodilo, je fizično precej manjši kot konkurenčni modeli, ki podpirajo tudi 64-bitna vodila. Zaradi tega ga je mogoče vgraditi tudi v nizke osebne računalnike, ki podpirajo samo kartice polovične višine (dodan je nosilec), olajša pa tudi vgradnjo v računalnike običajne velikosti.

Maksimalna združljivost
Allied Telesisov vmesnik AT-2916SX v celoti podpira Microsoftove certificirane gonilnike, pa tudi gonilnike za Novell Netware 5.x (ali novejša različica), Linux (2.4.x ali novejša različica) in Sun Solaris. S tem je združljiv z večino namiznih računalnikov. Namestitev olajšajo nosilci polovične ali normalne velikosti.

“Vmesniška kartica AT-2916SX ponovno odraža zavezanost Alled Telesisa, da ponudi visoko zmogljivost in zanesljivost ter napredno upravljivost za ugodne cene,” je dejal Melvyn Wray, višji podpredsednik za prodajo v regiji EMEA pri Allied Telesisu. “Razvita je bila za podporo večvrstnim optičnim omrežjem, ki so najpogostejša v današnjih varnih omrežij. AT-2916SX prinaša bogat nabor funkcij, ob tem pa ohranja nizke stroške.”

Cena in dobavljivost
Allied Telesisova 32-bitna vmesniška kartica PCI za gigabitna optična omrežja je že na voljo. Model AT-2916SX/SC ima ceno 140 evrov, model AT-2916SX/LC pa 200 evrov.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

Pilon AEC

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

ADMIRAL DYNAMICS d.o.o.

PTC Diamant, Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 810 91 92