Računalništvo, telefonija
02.08.2011 05:41
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Aliyun OS: Mobilni operacijski sistem prihodnosti?

Mobilni telefon K-Touch Cloud-Smart Phone W700 je pisan na kožo računalništvu v oblaku.
Mobilni telefon K-Touch Cloud-Smart Phone W700 je pisan na kožo računalništvu v oblaku.

Računalništvo v oblaku temelji na napredni virtualizacijski tehnologiji, ki omogoča veliko geografsko razpršenost podatkov, programske opreme in storitev. Zaradi številnih prednosti vse več uporabnikov mobilne telefonije prisega na računalništvo v oblaku. Ker takemu načinu delovanja zdajšnji mobilni operacijski sistemi niso prilagojeni, je podjetje Alibaba Group pripravilo namenski sistem za pametne mobilne telefone.

Inženirji podjetja Alibaba Group so dejansko pripravili prvi oblačni mobilni operacijski sistem, imenovan Aliyun OS. Večina programske opreme je tu brezplačno na voljo kar v okviru storitev računalništva v oblaku. Novost je kot nalašč za poslovna okolja, saj je opremljena z bogato paleto pisarniških orodij in spletnih storitev. Oblačni mobilni operacijski sistem Aliyun OS je pisan na kožo celo poganjanju računalniških iger.

Podjetje Alibaba Group je oblačni mobilni operacijski sistem Aliyun OS že namestilo na pametni mobilni telefon K-Touch Cloud-Smart Phone W700. Zanj je potrebno na Kitajskem odšteti zgolj preračunanih 290 evrov. Kupci novega mobilnika imajo v okviru računalništva v oblaku brezplačno na voljo bogato paleto spletnih storitev, kot so odjemalec elektronske pošte, napredni spletni iskalnik in navigacijska orodja GPS. Poleg tega lahko brezplačno koristijo kar neverjetnih 100 gigabajtov prostora. Podjetje Alibaba Group zagotavlja, da bo njihov oblačni mobilni operacijski sistem Aliyun OS kmalu na voljo še za tablične računalnike in druge mobilne naprave.


Prijavi napako v članku