Računalništvo, telefonija
20.05.2010 13:24
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Albatron EM215 preobrazi običajne zaslone v občutljive na dotik

Uporabnik lahko preko vmesnika EM215 upravlja z računalniškimi vsebinami tako s prsti kot pisalom.
Uporabnik lahko preko vmesnika EM215 upravlja z računalniškimi vsebinami tako s prsti kot pisalom.

Če prisegate na večtočkovni sistem upravljanja večpredstavnostnih vsebin in Microsoftov novi operacijski sistem Windows 7, vam bo zagotovo pisan na kožo nov izdelek podjetja Albatron Technology. Gre za vmesnik s tržno oznako EM215, ki povsem običajne zaslone preobrazi v občutljive na dotik. Novost je namenjena predvsem tistim računalničarjem, ki bi radi koristili prednosti večtočkovnega sistema upravljanja, vendar nimajo dovolj denarja, da bi si omislili nakup na dotik občutljivega zaslona.

Vmesnik EM215 podjejta podjetja Albatron Technology je dejansko okvir iz kaljenega stekla, ki ga lahko namestimo na zaslone z do 21,5-palčno oziroma 54,6-centimetrsko diagonalo in razmerjem stranic 16:9. Za njegovo namestitev potrebujemo manj kot minuto, kalibracija pa se opravi prek vmesnika USB. Novost je povsem primerna tudi za najnovejše zaslone, saj podpira izris slik s frekvenco do 120 Hz.

Vmesnik EM215 je polno združljiv z Microsoftovimi operacijskimi sistemi Windows 7 (večtočkovni sistem upravljanja) ter Windows Vista in XP (enotočkovni sistem upravljanja). Naprava je tudi zelo varčna z električno energijo, saj v povprečju pri delovanju porabi le vat električne moči. Podjetje Albatron Technology bo vmesnik EM215 javnosti prvič predstavilo na letošnjem sejmu Computex Taipei, na prodajne police trgovin pa naj bi zašel najkasneje do konca poletja.


Prijavi napako v članku