Računalništvo, telefonija
19.10.2017 11:48
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Airbnb z lastnimi stanovanji

Airbnb z lastnimi stanovanji
Airbnb z lastnimi stanovanji

Spletni portal oziroma spletna tržnica Airbnb, na kateri lahko ljudje ponujajo, najdejo in najamejo stanovanja, apartmaje ali vikende, je v zadnjem času zelo priljubljena. Vse več pa je tudi težav. Kar precej lastnikov svoja stanovanja namreč ponuja »na črno«, kar pomeni, da za to dejavnost nimajo ustreznih dovoljenj. Poleg tega je bilo celo že nekaj primerov, ko je lastnik stanovanja skril kamero, ki je bila usmerjena v posteljo najemnikov.

Da bi si spletna tržnica Airbnb povrnila zaupanje, naj bi kmalu razširila svojo dejavnost. Vstopila naj bi na nepremičninski trg, kar pomeni, da bo strankam ponujala lastna stanovanja. Sprva bo uporabnikom na voljo 300 stanovanj v ameriški zvezdni državi Florida, ki jih bo zgradilo nepremičninsko podjetje Newgard Development Group. To bo sicer imelo lastniško pravico nad stanovanji, podjetje Airbnb pa jih bo lahko prosto koristilo 180 dni na leto. To pomeni, da bodo lahko stanovanja oglaševali kot lastna.

Spletna tržnica Airbnb bo podjetju Newgard Development Group za koriščenje stanovanj izplačala okoli 25 odstotkov, ki jih bo pobrala z naslova najemnin, tri odstotke od najemnin bo šlo podjetju Airbnb, preostali »dobiček« pa bo prejel lastnik stanovanjskega kompleksa. Sodelovanje med podjetjema Airbnb in Newgard Development Group se bo nadaljevalo še v prihodnje, saj bo v naslednjih dveh letih zgradilo še dodatnih 2.000 stanovanj, ki se bodo tržila in oddajala pod blagovno znamko Airbnb.


Prijavi napako v članku