Računalništvo, telefonija
02.07.2017 14:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Airbnb razmišlja o posebni ponudbi za super bogate turiste

Airbnb razmišlja o posebni ponudbi za super bogate turiste
Airbnb razmišlja o posebni ponudbi za super bogate turiste

Preko Airbnb-ja bo kmalu možno dobiti pregrešno drage sobane, polne blišča in dragocenih detajlov. To novost bo Airbnb seveda usmeril na ciljno občinstvo elitnih turistov, ki si lahko za posamezno nočitev privoščijo hiše, ki stanejo tudi po več 10.000 evrov.

Po pisanju portala Bloomberg, Airbnb razvija svojo premium storitev imenovano »Airbnb Lux«. V tej storitvi bodo največji bogataši lahko najemali vile, hiše in stanovanja, ki zadoščajo določenim pogojem. Dodatne podrobnosti o teh pogojih še niso znane, vendar pa bo Airbnb zagotovo poskrbel, da elitni turisti ne bodo imeli nobenih pripomb na njihovo ponudbo.

Na vprašanje o tem, kdo bo uvrščen v elitno kategorijo turistov, Airbnb ne odgovarja. Za portal Gizmodo je predstavnik podjetja dejal, da nenehno iščejo priložnosti, kako ponuditi celostne in najkvalitetnejše ponudbe na Airbnb-ju. »Na žalost vam na tej točki ne morem povedati dodatnih podrobnosti, lahko pa vam zagotovim, da smo v fazah testiranja z različnimi projekti, ki spadajo pod zelo zanimive,« je še dodal.

Airbnb Lux je zgolj ena od novosti, katere pri podjetju v zadnjem času intenzivno razvijajo. Zanimivo je to, da so se usmerili na najbogatejše uporabnike, kateri najverjetneje ne spadajo med največje potrošnike Airbnb-ja. Bloomberg je prejšnji teden med drugim tudi poročal, da pripravljajo storitev »Airbnb Select«, ki naj bi privabila bogatejše uporabnike, ki iščejo nastanitev v luksuznih hotelih.

Pevka Beyonce je v eni od svojih Instagram objav razkazovala svojo luksuzno Airbnb nočitev za 10.000 dolarjev na noč, prav tako pa je na listi pogostih uporabnic Airbnb-ja Selena Gomez. Kot lahko vidimo obstaja povpraševanje po ekstremno dragih nastanitvah in sedaj, ko je Airbnb kupil Luxury Retreats, še eno od spletnih storitev, kjer lahko najamemo pregrešno drage sobe in vile, lahko kmalu pričakujemo zagon nove storitve Airbnb Lux.

Kljub vsem svetovnim zvezdnikom in promociji, ki jo ti naredijo za Airbnb, se poraja vprašanje, kako uspešna bo storitev, če jo bodo lahko uporabljali zgolj posamezniki z izjemno globokimi žepi? Po pisanju portala Bloomberg, bo Airbnb testno fazo storitve Airbnb Lux začel do konca letošnjega leta in nato počasi inkorporiral storitev v platformo.


Prijavi napako v članku