Programska oprema
20.02.2006 13:20
Posodobljeno 18 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Povečanje zavedanja pomena informacijske varnosti

Nova raziskava, ki jo je izvedla organizacija Business Software Alliance (BSA), razkriva, da so severnoameriški in evropski odločevalci v sektorju informacijskih tehnologij v dveh letih postali vse bolj zaskrbljeni nad informacijsko varnostjo. Raziskava kaže, da jih je 78 odstotkov povečalo število varnostnih projektov, večina pa se varnosti loteva z aktivno strategijo.

Skoraj tri četrtine anketirancev je označilo informacijsko varnost za ključno pri snovanju poslovnih strategij, 81 odstotkov vprašanih pa je zaskrbljenih zaradi finančnega tveganja, ki ga predstavljajo izgube zaradi izpadov. Kar 63 odstotkov ljudi, ki sprejemajo poslovne odločitve, je poudarilo, da njihove stranke redno povprašujejo po informacijski varnosti, 70 odstotkov pa jih je doseglo občuten napredek pri reševanju njihovih zahtev.

Raziskavo, naročeno s strani BSA, je izvedla neodvisna raziskovalna družba Forrester Consulting, predstavili pa so jo na dogodku 2006 RSA Security Conference v San Joseju v Kaliforniji. Forrester je raziskavo izvedel na vzorcu 410 odločevalcev IT-sektorja iz ZDA, Kanade, Velike Britanije, Nemčije in Francije.

Raziskava prav tako razkriva, da zasebni sektor pričakuje odločen poseg vladnih organizacij na področje informacijske varnosti, še posebej pri uveljavljanju zakonov, ki kaznujejo kriminalno dejavnost posameznikov. Izsledki raziskave kažejo, da industrija že sodeluje z vladami na področju kibernetske varnosti. 54 odstotkov vprašanih je potrdilo, da imajo seznam vladnih organizacij, katerim poročajo o primerih napadov. Kljub temu pa 67 odstotkov odločevalcev meni, da bi lažje sodelovali z roko pravice, če bi ta imela strokovno znanje in orodja za izvajanje kibernetskih forenzičnih preiskav.

BSA v Evropi aktivno podpira vladne napore pri dviganju zavesti o tveganjih in izboljševanju omrežne varnosti ter širjenju partnerstev med zasebnim in javnim sektorjem, kakršno predstavlja Evropska agencija za omrežno in informacijsko varnost (ENISA). BSA prav tako podpira okvirne sklepe Sveta Evropske unije o napadih na informacijske sisteme, ki zagotavljajo učinkovito uveljavljanje kazni za kibernetske napade.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več