Telefonija
05.01.2006 13:58
Posodobljeno 18 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilni telefon Skype WiFi


Dočakali smo jo – brezplačno Wi-Fi telefonijo! Kapo dol.

Družbi NETGEAR in Skype sta objavili sodelovanje pri skupini inovativnih izdelkov, med katerimi kot prvi prihaja na trg brezžični mobilni telefon Skype. Brezžični telefon NETGEAR WiFi bo uporabnikom storitev Skype omogočil mobilno telefoniranje. Za razliko od drugih naprav, ki se morajo povezati z osebnim računalnikom, bo telefon NETGEAR Skype WiFi deloval povsod, kjer bo uporabnik povezan z brezžično dostopno točko – doma, v pisarni, kavarni, na odprtem javnem mestu ali v kateremkoli drugem, javno dostopnem brezžičnem omrežju, kjerkoli na svetu. Izkušnja Skype ostaja enaka – uporabniki lahko brezplačno telefonirajo v domačem kraju ali mednarodno, na voljo so tudi konferenčni klici in besedilni klepet z drugimi uporabniki storitev Skype kjerkoli po svetu. Tistimi, ki ne uporabljajo storitev Skype, pa so storitve na voljo proti majhnemu plačilu. S to napravo ni potrebno uporabljati dodatnih slušalk, priklopljenih v prenosni ali namizni računalnik.

“Uporabniki lahko sedaj preko Skype pokličejo kogarkoli, kjerkoli po svetu, brezplačno in brez rabe osebnega računalnika, če so le povezani v omrežje WiFi. Zelo smo ponosni, da lahko svetu ponudimo prvi mobilni telefon, ki uporabnikom omogoča uživanje vseh prednosti storitev Skype,” je povedal Patrick Lo, predsednik uprave in nadzornega sveta družbe NETGEAR. “Integracija storitev Skype v naše brezžične usmerjevalnike RangeMax bo še dodatno povečala našo prednost na področju inovativnih omrežnih naprav. Skype ponuja enostavnost, WiFi omogoča povezljivost in NETGEAR zagotavlja tehnologijo za inovacije teh izdelkov, ki bodo povsem spremenili trg. Naše sodelovanje z družbo Skype je še en način, da lahko NETGEAR pripomore ljudem pri povezovanju po vsem svetu.”

Naprava NETGEAR bo združevala najboljše iz svetov internetne telefonije in brezžične povezljivosti. Telefon NETGEAR ima nameščeno programsko opremo Skype, že ob dobavi pa je pripravljen za uporabo v brezžičnem omrežju. Uporabnik ga mora za storitev Skype le vključiti ter vpisati uporabniško ime in geslo. Programska oprema Skype prikliče seznam stikov uporabnika, prikaže stanje povezave na zaslonu telefona in omogoča povezavo z drugim uporabnikom storitev Skype. Telefon bo uporabnikom omogočal tudi povezavo z neuporabniki Skype s funkcijo SkypeOut. Več informacij o telefonu NETGEAR Skype WiFi, vključno s ceno in dostopnostjo, bo na voljo v prihodnjih mesecih.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več