Programska oprema
26.04.2005 08:43

Deli z drugimi:

Share

Nova različica distribucije Linux SuSE 9.3 že v Sloveniji

Novi Novellov izdelek Linux SuSE Professional 9.3 zagotavlja vse, kar današnji Linux uporabnik potrebuje za delo doma in na poti. Distribucija vsebuje poleg stabilnega in zanesljivega operacijskega sistema Linux še popolno zbirko namiznih programov – pisarniški paket, spletni brskalnik, odjemalec za klepetanje (IM), večpredstavnostni predvajalniki ter orodja za obdelavo grafike. Poleg omenjenega osnovnega programja vključuje še aplikacije za razvoj programske opreme, nastavitev domačega omrežja, spletni strežnik idr. Kombinacija namestitvenih medijev, popolne dokumentacije in podpore pri namestitvi vključuje zanesljivost in varnost po ugodni ceni.

Linux SuSE 9.3 omogoča preprosto brskanje po internetu s spletnim brskalnikom Firefox 1.0 in dodatnimi brskalniki Konqueror, Mozilla, Opera in Epiphany ter vključuje že predizdajo nove različice najbolj priljubljenega pisarniškega paketa OpenOffice.org 2.0 za napredno urejanje dokumentov, poslovnih predstavitev, preglednic in grafik.

Distribucija vključuje tudi podporo za XEN, prvo odprtokodno rešitev za vizualizacijo, ki omogoča nastavitev in uporabo istega vira (strojne opreme) za več Linux sistemov hkrati. Programček simulira delovanje računalniškega sistema, tako da lahko nemoteno ob delovnem operacijskem sistemu poženemo še kakšen drug operacijski sistem.

Linux SuSE 9.3 pa s sabo poleg mnogih izboljšav prinaša tudi podporo za funkcionalnost Voice over IP (VoIP) z orodjem Linphone, možnost urejanja digitalnih fotografij z orodji F-Spot, digikam in gwenview, sirok spekter večpredstavnostnih orodij, tudi RealPlayer, ter seveda najnovejši različici grafičnih vmesnikov GNOME 2.10 in KDE 3.4.

SuSE Linux 9.3 v poslovna informacijska okolja prinaša novo raven zanesljivosti, hitrosti in varnosti. Odsotnost licenc, podpora domačih sistemskih integratorjev in enostavnost uporabe ponujata poslovnim okoljem zmogljivo in zanesljivo, predvsem pa cenejšo alternativo za vzpostavitev ali nadgradnjo sodobnih IT sistemov.

Suse Linux distribucijo, sistemsko podporo in Linux rešitve v Sloveniji zastopa in prodaja podjetje Agenda Open Systems.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več