Računalništvo, telefonija
23.12.2013 13:36
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pogovor s psi le še vprašanje časa

Inženirji podjetja NSID so pripravili nadvse zanimivo napravo oziroma posebno čelado »No More Woof«, ki lahko pasjo govorico pretvori v nam razumljiv jezik. Ker je podjetje s pomočjo uporabnikov portala Indiegogo potrebna zagonska sredstva že zbralo, bo novost postala praktičen izdelek že aprila letos.
Pasji prevajalnik »No More Woof« bo poskrbel za prevod enostavnejših pasjih govoric, kot so npr. »Lačen sem.«, »Utrujen sem.« in »Želim na sprehod.«.
Pasji prevajalnik »No More Woof« bo poskrbel za prevod enostavnejših pasjih govoric, kot so npr. »Lačen sem.«, »Utrujen sem.« in »Želim na sprehod.«.

Rek, da je pes človekov najboljši prijatelj, je morda res že prevečkrat izrečen in obrabljen, pa vendarle lahko rečemo, da bolj ali manj drži. Vse, kar psom trenutno manjka, je le dar govora, za kar pa bodo poskrbeli pri podjetju NSID (Nordic Society for Invention and Discovery). Njihovi nadobudni inženirji so namreč pripravili napravo oziroma posebno čelado »No More Woof«, ki lahko pasjo govorico pretvori v nam razumljiv jezik. Čelada bo poskrbela za prevod enostavnejših pasjih govoric, kot so npr. »Lačen sem.«, »Utrujen sem.« in »Želim na sprehod.«.

Pasji prevajalnik »No More Woof« temelji na osnovi tipal, naprednega algoritma in računalnika Raspberry Pi ter je sila enostaven za uporabo, saj ga je potrebno le namestiti na glavo psa. Ker je podjetje NSID s pomočjo uporabnikov portala Indiegogo potrebna zagonska sredstva že zbralo, bo novost postala praktičen izdelek že aprila letos. Za osnovno različico pasjega prevajalnika »No More Woof« bo potrebno odšteti preračunanih 50 evrov, medtem ko bo naprednejša različica vrednotena na kar preračunanih 220 evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več