Telefoni
28.11.2013 07:41
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google obtožen kršenja zasebnosti uporabnikov v kar 14 državah članicah EU

Spremembo pogojev uporabe podjetja Google, ki omogoča uporabo fotografij in komentarjev uporabnikov v oglaševalskih vsebinah, je obsodilo kar 14 držav članic Evropske unije. Novi pogoji uporabe namreč grobo posegajo v evropsko zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.
Z zbiranjem in analizo všečkov lahko pri uporabniku Facebooka ugotovimo njegovo politično pripadnost, raso in spolno usmerjenost.
Z zbiranjem in analizo všečkov lahko pri uporabniku Facebooka ugotovimo njegovo politično pripadnost, raso in spolno usmerjenost.

Podjetje Google je v nedavno spremenjenih pogojih uporabe zapisalo, da lahko brez naše vednosti in privolitve uporablja naše osebne podatke za namene spletnega oglaševanja (http://bit.ly/G-evil). S strani podjetja Google bomo tako pričeli prejemati reklamne oglase za storitve in podjetja, ki smo jih všečkali, jim sledili, jih delili ali pa za njih napisali recenzijo. Zaradi tega ne preseneča, da je spremembo pogojev uporabe, ki omogoča uporabo fotografij in komentarjev uporabnikov v oglaševalskih vsebinah, obsodilo kar 14 držav članic Evropske unije.

Novi pogoji uporabe podjetja Google po mnenju številnih uglednih evropskih pravnih pisarn grobo kršijo evropsko zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Računalniški gigant namreč ni pripravil obvestila, ki bi uporabnike opozorilo, da bodo njihovi profili in komentarji uporabljeni kot del oglaševalskih vsebin. Dodatno težavo predstavlja dejstvo, da je nova možnost že privzeto vključena, uporabniki pa se morajo pošteno »namučiti«, da jo izključijo.

Zaradi novih pogojev uporabe in kršenja evropske zakonodaje o varstvu osebnih podatkov bo sodni postopek zoper podjetje Google sprožilo kar 14 držav članic Evropske unije, in sicer Avstrija, Belgija, Češka, Danska, Švedska, Norveška, Nemčija, Litva, Nizozemska, Francija, Španija, Italija, Poljska in Slovenija.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več