Triki in nasveti
01.11.2013 13:27

Deli z drugimi:

Share

Poenostavljeni naslovi URL za vse uporabnike omrežja Google+

Podjetje Google je uporabnikom družabnega omrežja Google+ omogočilo, da lahko izberejo nadvse enostaven in lahko zapomljiv URL naslov do lastnega profila. Čeprav je novost na voljo vsem uporabnikom, je za njeno uporabo potrebno predhodno izpolniti določene pogoje.
Uporabniki omrežja Google+ imajo odslej možnost uporabe skrajšanega oziroma poenostavljenega URL naslova.
Uporabniki omrežja Google+ imajo odslej možnost uporabe skrajšanega oziroma poenostavljenega URL naslova.

Podjetje Google je uporabnikom družbenega omrežja Google+ ponudilo v uporabo storitev, ki bo razveselila marsikoga. Ti imajo namreč odslej možnost skrajšati oziroma poenostaviti URL naslov njihovega profila na družabnem omrežju Google+. Medtem ko so bili profili doslej »označeni« z naključno dodeljenimi številkami (na primer plus.google.com/164189416840), imajo uporabniki odslej možnost, da izberejo enostaven in lahko zapomljiv URL naslov do lastnega profila (plus.google.com/+RačunalniskeNovice). Ta možnost je bila doslej na voljo le za znane osebnosti in podjetja.

Pravica do lasnega URL naslova žal ni »samoumevna« saj moramo kot uporabniki družabnega omrežja Google+ izpolnjevati več pogojev, in sicer moramo imeti najmanj deset privržencev, moramo imeti račun aktiven vsa 30 dni in profil mora vsebovati profilno sliko. Potrditev spremembe URL naslova je potrebno opraviti preko kratkega sporočila SMS, poenostavljen URL naslov pa moramo izbrati med možnostmi, ki so nam ponujene. Google si za nameček še pridružuje pravico, da spremeni URL naslove na način, da bo ta povsem edinstven.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več