Digitalizacija
29.07.2013 14:16

Deli z drugimi:

Share

Kako prodajati obstoječim kupcem?

Veliko je besede o tem, kako preko spleta pridobiti kupce, a malo manj takih, ki govorijo o tem, kako obstoječim kupcem prodajati.
Kako prodajati obstoječim kupcem?
Kako prodajati obstoječim kupcem?

Obstoječi kupci so vam že izkazali zaupanje tako, da je ponovna prodaja le tem veliko lažja, kot na samem začetku, ko je potrebno prebiti veliko ledu. Obstoječ kupec je načeloma »že vaš«, saj se je v poplavi konkurence odločil za vas.

(http://blog.newsletter.si/wp-content/uploads/2013/07/obstojece_kupci.jpg)A predvidno. Ko si enkrat pridobite zaupanje, ne pozabite, da to še ni dovolj. Vaša stranka mora biti v prvi vrsti zadovoljna – tako z vami kot z vašimi storitvami. Sama kvaliteta storitve se po prvem nakupu ne sme znižati niti za milimeter, nasprotno, ponudite ji še več, kot na začetku!

Kot drug pomembne vidik bi izpostavili stik. Ohranjanje stika s stranko ima ogromen vpliv na lojalnost in zaupanje. In kako lahko ohranjate stik preko spleta? Preprosto. S pošiljanjem e-novic.

Tisti, ki se na e-novice prijavimo, prejemamo kar nekaj različnih e novic, ki nas tedensko spominjajo na novosti v ponudbi, akcije in popuste. In kako lahko e novice sebi v prid obrnete vi?

Glede na ponudbo, ki jo imate, pripravite vsebino, ki je za vaše kupce zanimiva. Po možnosti kupce razdelite vinteresne skupine, glede na njihovo zanimanje. Če imate v ponudbi več različnih izdelkov ali storitev (superge za zumbo in nogomet), poskrbite, da ne bodo punce dobivale informacij o rezultatih nogometne lige in fantje slik od najnovejših barvnih paletah, ki so ta hip moderne. No, čeprav, lahko da bi se v obeh skupinah našel kdo, ki bi mu bilo tudi to všeč

Na podlagi skupin tako pripravljate vsebino, ki jih bo potencialno zanimala. Prav tako pa jim v sklopu e novic predstavite tudi ostalo ponudbo, ki bi jih potencialno zanimala (hlače za zumbo, hlače za nogomet). Tako jim boste na ne vsiljiv način predstavili tudi ostale izdelke, ki so za njih zanimivi in jih potrebujejo.

Kot smo omenili že na začetku, je obstoječ kupec že z eno nogo pri vas, vaša naloga je, da stopi v vaš prodajni cikel s celim telesom.

Prav primer našega podjetja govori vsem te dejstvo v prid. Stranke namreč lahko na enem mestu dobi vse, kar potrebuje za uspešen nastop na spletu. Pa čeprav je pred 5 leti kupil le domeno pri nas.

Pravijo, da do leta 2014 ne bo več tiskanih medijev, čas je, da se tudi vi počasi pripravite na to dobo. E novice so pravi korak v to smer.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več