Računalništvo, telefonija
07.01.2005 09:33

Deli z drugimi:

Share

Vizija digitalnega življenjskega sloga

Bill Gates, predsednik in glavni arhitekt programske opreme pri Microsoftu, je v uvodnem nagovoru na sejmu CES predstavil inovacije na področjih glasbe, fotografije, filmov, televizije, iger in komunikacij. Hkrati je Gates predstavil tudi nove strateške povezave med Microsoftom in podjetji MTV Networks, TiVo ter BellSouth.

V uvodnem nagovoru na prireditvi 2005 International CES je Gates orisal svojo vizijo digitalnega življenjskega sloga in prikazal široko paleto inovacij, ki bodo milijonom ljudem po vsem svetu popestrile življenje. Gates je v svoji predstavitvi poudaril pomembnost izbire in prilagodljivosti ter prikazal inovacije na področju filma, glasbe, fotografij, televizije, iger in komunikacije.

Gates je predstavil nove strateške povezave, kjer partnerji in proizvajalci naprav izkoriščajo zmogljivost operacijskega sistema Windows za ustvarjanje bogatih in osebnih digitalnih izkušenj.

V okviru dogovora z Microsoftom bo MTVN razvil programe in zabavne vsebine, ki bodo uporabnikom na voljo prek različnih distribucijskih točk, kot so storitev Spotlight v operacijskem sistemu Windows XP Media Center Edition 2005 in prenosni večpredstavni predvajalniki Media Portable Center. MTVN bo razvil tudi glasbeno storitev, združljivo s programom PlaysForSure in prenosljivo naročniško storitvijo, predstavljeno z Windows Media Player 10’s Digital Media Mall. MTVN naj bi v sodelovanju z Microsoftom te storitve predstavil v roku enega leta.

Microsoft je predstavil tudi uspehe programa PlaysForSure, ki zagotavlja združljivost in preprosto izmenjavo med vsemi napravami ter storitvami, ki so vključene v program, s čimer uporabnikom olajša odločitev in odstrani skrbi glede združljivosti. V programu je bilo potrjenih že prek 50 naprav, predvsem s področja prenosnih predvajalnikov, priključile pa so se jim tudi nove naprave, med katerimi so televizijski sprejemniki z visoko ločljivostjo (HDTV) in predvajalniki DVD. Te nove naprave omogočajo preprost omrežni ali brezžični dostop do fotografij, video vsebin in glasbe na računalnikih z operacijskim sistemom Windows XP. Podjetje D-Link je tako predstavila večpredstavne predvajalnike s podporo za brezžična omrežja, ki lahko predvajajo tudi datoteke Windows Media Audio in Windows Media Video. Podjetje Digitrex je razvilo televizijske sprejemnike LCD, ki lahko prek omrežja predvajajo vsebine z osebnih računalnikov z operacijskim sistemom Windows XP.

Na sejmu CES je Microsoft prikazal razširjen program za večpredstavne računalnike Windows Media Center, ki sedaj vključuje več ponudnikov vsebin in storitev Spotlight za preprosto odkrivanje ter predvajanje različnih programov. Poleg tega je Microsoft uporabniško izkušnjo večpredstavnih računalnikov razširil na novo kategorijo naprav, snemalnike DVD, opremljene z Microsoftovo programsko opremo za zajem digitalnega videa. V sodelovanju z LG Electronics bo Microsoft predstavil kombinacijo snemalnika DVD in trdega diska s kapaciteto 160 GB. Naprava bo omogočala snemanje in predvajanje televizijskih kanalov, hkrati pa bo podpirala tudi povezovanje z osebnimi računalniki z operacijskim sistemom Windows XP.

V skladu s svojo vizijo mobilne zabave je Microsoft predstavil še nove tablične računalnike. Novi model, Toshiba Satellite R15-S822 Series, je namenjen poslovnim in domačim uporabnikom ter uporabi v izobraževanju. Na sejmu CES je moč videti tudi novo programsko opremo za tablične računalnike Tablet PC.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več