Računalništvo, telefonija
03.06.2013 14:46

Deli z drugimi:

Share

Nove in inovativne storitve v IKT / IKT rešitve za racionalizacijo poslovanja

Nove in inovativne storitve v IKT / IKT rešitve za racionalizacijo poslovanja
Nove in inovativne storitve v IKT / IKT rešitve za racionalizacijo poslovanja

MZR, d. o. o. sodeluje na največjem B2B dogodku v Sloveniji, ki bo v četrtek, 6. junija 2013 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. V okviru dogodka so pripravili serijo treh predavanj o spletnem trgovanju, spletni arhitekturi in mobilnih aplikacijah.

1. predavanje: E-nabava – korak k elektronskemu obvladovanju nabavnega procesa v Kemofarmaciji (Anja Prašnikar Lipold)

Na tem predavanju bo predstavljen spletni portal e-nabava, ki ga je razvilo podjetje Kemofarmacija. Osnovno vodilo nabave Kemofarmacije je razvijanje in ohranjanje dolgoročnih partnerskih odnosov s pomembnimi dobavitelji zdravil, medicinskih pripomočkov in ostalih izdelkov, ki so predmet poslovanja s ključnimi kupci. Da bi svoje poslovanje še bolj približala svojim dobaviteljem, je Kemofarmacija izdelala spletni portal, imenovan e-nabava, in nanj priključila že več kot 100 svojih dobaviteljev in poslovnih partnerjev.

E-nabava omogoča dobaviteljem Kemofarmacije enostavno in varno izmenjavo koristnih informacij in poslovnih dokumentov ter predstavlja rešitev za večjo stopnjo informatizacije nabavnega procesa. Z novim spletnim portalom e-nabava je Kemofarmacija med veletrgovinami za oskrbo zdravstva postavila IT standard za elektronsko poslovanje z dobavitelji ter ustvarila strateško prepoznavnost, s pomočjo katere strokovna javnost prepozna podjetje in ga loči od ostalih.

2. predavanje: Pomen pravilne arhitekturne rešitve v povezavi z ustrezno strojno in programsko opremo za neprekinjeno delovanje spletnih trgovin (Miha Zalokar)


Predstavljena bo arhitekturna rešitev v podjetjih, ki imajo zahteve po neprekinjenem delovanju spletne B2B trgovine z zelo veliko obremenitvijo v ozkih časovnih intervalih. Izpad delovanja za nekaj ur lahko pomeni veliko gospodarsko škodo. Nezanesljiva strojna in programska rešitev pomeni slabe performanse v kritičnih obdobjih in posledično nezadovoljstvo strank.

Prikazane bodo MZR rešitve pri pomembnih strankah kot primer dobre prakse in zanesljivega spletnega poslovanja.

3. predavanje: Predstavitev varne integracije mobilnih aplikacij z zalednimi sistemi (Matevž Ropret)


Prikazan bo dostop poslovnih uporabnikov do aplikacij zalednega sistema v podjetju na varen način preko mobilne naprave. To se doseže s spletno aplikacijo, ki se izvaja na lokalnem strežniku in je povezana s podatkovno bazo v podjetju. V podatkovni bazi se prebere davčna številka katere veljavnost se preveri tako, da se poveže z spletnim servisom VIES (VAT Information Exchange System) Evropske komisije, ki potem vrne podatke o podjetju s konkretno davčno številko.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MZR, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MZR, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MZR, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več