Triki in nasveti
29.01.2013 10:32
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Catlogr: aplikacija za distribucijo PDF gradiv na mobilne naprave (2/2)

Catlogr: aplikacija za distribucijo PDF gradiv na mobilne naprave (2/2)
Catlogr: aplikacija za distribucijo PDF gradiv na mobilne naprave (2/2)

Objavljamo nadaljevanje prispevka o novi inovativni platformi Catlogr, aplikaciji za distribucijo pdf gradiv na mobilne naprave (katalogi, reklame, publikacije, revije…). V prvem prispevku smo predstavili samo aplikacijo in njen uporabniški vmesnik. Tokrat si poglejmo več o distirbuciji brezplačnih in plačljivih vsebin, zmogljivih mobilni aplikaciji in nadzorom nad vsebinami in uporabniki.


>> Prvi del prispevka si lahko preberete tu.

Brezplačne in plačljive vsebine

Mobilna platforma temelji na sistemu, ki podpira tako možnost objavljanja brezplačnega kot plačljivega gradiva. Ponudnik rešitve podjetjem ponuja tudi v celoti brezplačno možnost uporabe mobilne platforme, pri čemer pa velja omejitev količine objav (do tri digitalne dokumente), prav tako pa so omejene možnosti upravljanja in nadzora. Takšna rešitev je primerna predvsem za manjše družbe in dejavnosti, denimo za gostinske lokale in restavracije, ki bi radi svoje jedilne liste naredili dostopne prek mobilnih naprav, trgovcem, ki oglašujejo akcijske ponudbe, in vsem, ki bi na tak način radi uporabnikom omogočili hiter in enostaven stik s podjetjem.

Plačljivi paketi naročnikom storitve prinesejo obilo svobode in funkcionalnosti. Tako lahko vrsto dokumentov razporedijo v posamezne mape, jih po potrebi zaščitijo z gesli ter seveda nudijo uporabnikom. Nabor funkcij je odvisen od izbranega paketa.

Plačljive vsebine so na voljo takoj, ko jih uporabnik plača prek plačilnega sistema PayPal. Ko uporabnik opravi prvi nakup, so vse vsebine uporabniku na voljo na vseh njegovih mobilnih napravah, pametnih mobilnikih in tablicah.

Zmogljiva aplikacija

Mobilna aplikacija, ki si jo uporabniki namestijo na svoje mobilne naprave, ponuja vrsto različnih funkcij spremljanja in sprejemanja vsebin. Pri tem podpira tudi napredno iskanje ponudnikov (lokalno, po kategorijah ali po imenu) ter neposredno kontaktiranje ponudnika (telefon, e-pošta) iz same aplikacije. Omogočeno je naročanje na brezplačne ali plačljive vsebine, pri posodabljanju dokumentov po »potisnem« konceptu pa lahko uporabnik izbere možnost posodabljanja preko brezžičnih omrežij ali mobilnega podatkovnega prenosa.


Številne možnosti urejanja vsebin in spremljanja uporabnikov

Upraviteljska konzola je naročniku storitve dostopna preko spletnega portala, na katerem enostavno ureja vse dokumente, namenjene mobilnemu kanalu ter ciljni javnosti ali posameznikom. Naročnik lahko zakupi posamezen mobilni »kanal« ali več kanalov, preko katerih vsebine ponuja ciljnim uporabnikom. V upraviteljski konzoli tako naročnik preprosto vnese ime in logotip podjetja/storitve, ki se predstavlja uporabnikom. V ta kanal nato objavlja gradivo, pri čemer lahko določi, kdo in kako lahko dostopa do posameznih vsebin (zaščita z geslom, zaščita proti kopiranju …).

Dodano vrednost mobilni platformi daje predvsem opremljanje dokumentov z dodatnimi informacijami. Poleg pogosto uporabljanih vnosov naslovov spletne strani podjetja ter kontaktne e-pošte in telefonske številke, ki oglaševalcu nudijo povišanje obiska spletne strani podjetja ter hitrega stika s stranko, je zanimiva možnost tudi vnos naslova, na katerega se nanaša dokument. Aplikacija tako uporabniku prikazuje zemljevid lokacije, na katero se nanaša dokument, podprta pa je tudi možnost usmerjanja uporabnika do naslova izbrane lokacije.

Upravitelj ima v vsakem trenutku dostop do statističnih podatkov glede števila prenosov, ogledov vsebin … To oglaševalcu omogoča lažje sledenje trendom in prepoznavanje navad uporabnikov, ki so pogosto v neposredni navezi s povpraševanjem na posameznem tržišču. Med zmogljivejšimi in naprednimi orodji najdemo tudi nadzor poskusov morebitnih zlorab plačljivih vsebin.

Razvoj se nadaljuje

Platforma Catlogr in spremljajoče aplikacije se stalno razvijajo in nadgrajujejo, zato lahko uporabniki v prihodnje pričakujemo še dodatne funkcionalnosti. Razvijalci veliko dajo na mnenje uporabnikov, pri čemer smo tudi v reviji IRT3000 pripomogli k razvoju uporabniškega vmesnika aplikacije, predvsem na področju upravljanja s plačljivimi vsebinami.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več