Računalništvo, telefonija
02.04.2013 12:50
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izjemen uspeh slovenskih startupov – 3 podjetja sprejeta v prestižen londonski inkubator Wayra

V finalnem izboru tehnološkega inkubatorja Wayra so izmed 3.444 prijav v svoj program sprejeli 17 zmagovalnih podjetij. Kar 3 prihajajo iz Slovenije.
Izjemen uspeh slovenskih startupov – 3 podjetja sprejeta v prestižen londonski inkubator Wayra
Izjemen uspeh slovenskih startupov – 3 podjetja sprejeta v prestižen londonski inkubator Wayra

Na zaključni tridnevni dogodek je bilo povabljenih 30 finalistov. Ekipe so predstavljale projekte iz različnih področij, od računalništva v oblaku do družabnih aplikacij. Izbrani projekti bodo prejeli investicijo v vrednosti 60.000 evrov, Wayra pa jim bo v letu 2013 omogočila tudi skupne poslovne prostore v središču Londona ter dostop do številnih mentorjev in investitorjev.

V postopku izbora so se po več krogih preverjanja v finalni izbor uvrstila štiri slovenska podjetja, med končne zmagovalce pa so se uvrstila tri:

  • JollyDeck je rešitev za izvedbo izobraževanja v podjetjih. Temelji na uporabi elementov iger, ki naredijo izobraževanje zabavno in učinkovito.
  • Peekster je mobilna aplikacija, ki povezuje tiskane medije z vsebinami na spletu.
  • iHelp je mobilna aplikacija in platforma, ki zagotavlja učinkovito obveščanje in pomoč v primeru zdravstvenih težav.

V finalni izbor se je uvrstil tudi projekt FootureApp, ki spodbuja hojo in uporabo kolesa namesto drugih načinov prevoza.

Wayro je leta 2011 ustanovila španska družba Telefonica. Inkubator obsega mrežo 11 akademij v državah Evrope in latinske Amerike ter sodi med največje na svetu.

Uradna galerija slik Wayra: http://www.flickr.com/photos/wayra-org.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več