Računalništvo, telefonija
09.03.2013 15:17

Deli z drugimi:

Share

Fujitsu LIFEBOOK E so novi premijski poslovni prenosni računalniki

Podjetje Fujitsu, ki je pred kratkim prejelo naziv vodilnega globalnega proizvajalca na področju poslovnih namiznih in prenosnih računalnikov v t. i. Gartnerjevem magičnem kvadrantu je na sejmu CeBIT predstavilo novo družino prenosnih računalnikov LIFEBOOK E. Ti so namenjeni poslovnim okoljem in uporabnikom, poleg nizke teže in privlačne oblike pa prenosniki, ki ne poznajo kompromisov na področju mobilnosti, podjetjem prinašajo nižje stroške upravljanja in vzdrževanja IKT-opreme.
Fujitsu LIFEBOOK E so novi premijski poslovni prenosni računalniki
Fujitsu LIFEBOOK E so novi premijski poslovni prenosni računalniki

Medtem ko se podjetja vseh velikosti soočajo s trendom nošenja zasebnih naprav v poslovna okolja, ugotavljajo, da jim ta zaradi raznolikosti naprav močno dviga predvsem stroške podpore na področju IKT. Direktorji informatike v podjetjih od sodobnih prenosnikov, kakršni so novi Fujitsu LIFEBOOK E, pričakujejo vrstno naprednih funkcij in pravo poslovno mobilnost. Hkrati oddelki IKT z uporabo teh prenosnikov uživajo številne stroškovne prihranke, saj prenosniki uporabljajo vrsto standardnih komponent in dodatkov, med katerimi so komponente osnovne plošče, modularni pogoni, ki lahko gostijo različne rešitve, priključne postaje ter polnilci. Seveda so komponente in dodatki tudi izmenljivi med različnimi modeli prenosnikov iz družine LIFEBOOK E, kar še poenostavi njihovo vzdrževanje in upravljanje.

“Konzumerizacija na področju IKT je že dosegla vrh. Medtem ko so uporabniki želeli pri delu uporabljati svoje zasebne naprave, pa podjetja preprosto niso več pripravljena sprejeti vseh kompromisov, ki jih le-te prinašajo. Stroški podpore najrazličnejših naprav so šli v nebo, omejena funkcionalnost naprav pa je pripeljala do znižanja produktivnosti dela. Veliko težavo je za podjetja predstavljala tudi sama varnost teh naprav, saj večina ne premore vseh varnostnih elementov, ki jih zahtevajo sodobna poslovna okolja. Z novimi prenosniki LIFEBOOK E Fujitsu nudi poslovna orodja, ki ne pristajajo na kompromise ter bodo zadovoljila tudi najzahtevnejše uporabnike,” je povedal podpredsednik oddelka Workplace Systems v podjetju Fujitsu Technology Solutions Joerg Hartmann.

Boljša profesionalna orodja
Medtem ko so se poslovni uporabniki privadili rabi potrošniških naprav v svojih zasebnih življenjih pa imajo do svojih profesionalnih orodij višja pričakovanja. Fujitsu želi z družino prenosnikov LIFEBOOK E združiti najboljše z obeh svetov. Vsi trije novi modeli tako nudijo polno poslovno funkcionalnost, a so obenem zelo prilagodljivi. Kot se za premijske prenosnike spodobi, so opremljeni z veliko drsno ploščico, uporabnikom je na voljo tudi osvetljena tipkovnica, medtem ko Fujitsujeva rešitev v obliki modularnega sidrišča lahko gosti dodatno baterijo, dodaten disk ali celo projektor.

Prenosniki iz družine LIFEBOOK E so narejeni, da trajajo. Aluminijasta zasnova ohišja skrbi za nizko težo in privlačno oblikovanje prenosnikov, medtem pa so tečaji zaslona izdelani iz magnezije zlitine, kar pomeni, da bo zaslon dolgoročno ohranil svoje lastnosti in položaj tudi, če bo odprt in zaprt večkrat dnevno.

Model LIFEBOOK E733 premore 33,8 cm (13,3”) velik zaslon in je s težo 1,7 kilograma idealen spremljevalec mobilnih zaposlenih, saj ob polni opremljenosti predstavlja edinstveno razmerje med mobilnostjo in enostavnostjo uporabe.

Model LIFEBOOK E743 ima zaslon diagonale 35,6 cm (14”), tehta le 1,9 kilograma ter predstavlja napredno orodje zaposlenim, ki veliko hodijo po sestankih ali potujejo.

Prenosnik LIFEBOOK E753 je opremljen z odličnim zaslonom diagonale 39,6 cm (15,6”) in nudi nepremagljivo uporabnost in prilagodljivost v poslovnih okoljih. Ta model je kar 1 cm tanjši in 20 odstokov lažji (tehta le 2,1 kg) od povprečnega poslovnega prenosnika tega velikostnega razreda.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več