Triki in nasveti
28.10.2012 10:32
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Osvetlimo ali zatemnimo video posnetek

Orodje Windows Movie Maker je sicer precej osnovno orodje za obdelavo in montažo video posnetkov, a nam kljub vsemu velikokrat lahko pride zelo prav.
Orodje Windows Movie Maker je sicer precej osnovno orodje za obdelavo in montažo video posnetkov, a nam kljub vsemu velikokrat lahko pride zelo prav.

Danes ljudje posnamemo precej več video posnetkov, kot smo jih pred časom. Vzrok za to so seveda mobilne naprave, ki so dobesedno preplavile svet. Po najnovejših podatkih samo pametne telefone danes uporablja že več kot milijarda ljudi. Čeprav so kamere pri mobilnih napravah že zelo solidne, še posebej pri najboljših modelih, pa nam lahko pri posnetkih kljub temu kaj hitro ponagaja nivo svetlobe. Tako se nam lahko zgodi, da je video posnetek, ki je posnet v manj osvetljenem prostoru, preveč temen. Lahko se nam zgodi tudi, da je posnetek presvetel, a to se dogaja precej redkeje. V tem triku si zato poglejmo, kako je možno na hiter in enostaven način spremeniti svetlobo določenega video posnetka. V ta namen bomo uporabili orodje Windows Movie Maker.

Postopek je sledeč:

– Če orodja Windows Movie Maker na svojem računalniku še nimate, si ga snemite z internetnega naslova http://goo.gl/4hS9c. Orodje boste dobili v paketu Windows Essential 2012.

– Odprite orodje Windows Movie Maker in vanj vnesite želen video posnetek.

– V zgornjem delu kliknite na jeziček Visual Effects in nato na desni strani še na gumb Brightness ter na njem s pomočjo drsnika po želji spremenite svetlobo video posnetka.

– Za konec morate video posnetek le še shraniti. To storite tako, da kliknete na jeziček File, nato izberete opcijo Save movie in potem še določite, kam želite, da se vam shrani.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več