Digitalizacija
Tiskalniki in skenerji
Poslovne rešitve
26.05.2021 13:36
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HCP – hibridna platforma v oblaku, ki tiskanje postavlja na novo raven

HCP je primeren za široko paleto omrežnih infrastruktur, ki temeljijo na strogem postopku preverjanja identitete.
HCP je primeren za široko paleto omrežnih infrastruktur, ki temeljijo na strogem postopku preverjanja identitete.

Konica Minolta z zadovoljstvom predstavlja novo “programska oprema kot storitev” (SaaS) rešitev za tiskanje, Hybrid Cloud Platform (HCP). Še zmeraj trajajoča COVID-19 pandemija je delovala kot katalizator za hibridna delovna okolja.

IDC v svojem “IDC FutureScape: Worldwide IT Industry 2021 Predictions” napoveduje, da bo “do konca leta 2021 80% podjetij vzpostavilo oblačni mehanizem za prehod na dvakrat hitrejšo infrastrukturo in aplikacije, kot pred pandemijo”. Toda ena tema, ki jo pri oblaku še vedno pogosto zanemarjajo so storitve tiskanja, ki pogosto ne spadajo v prvo strategijo. Kljub temu imajo podjetja številne koristi in prednosti, ki jih ponuja oblak: kot so nizki administrativni stroški, nizki investicijski stroški, velika prilagodljivost in razširljivost, velika varnost in razbremenitev delovnega časa za IT osebje.

HCP daje podjetjem na izbiro: če se odločijo za javni oblak, Konica Minolta prevzame gostovanje okolja za tiskanje v Konica Minolta podatkovnem centru. Če se odloči za zasebni oblak, stranka okolje za tiskanje upravlja v svojem podatkovnem centru, vendar pa ima še vedno številne prednosti.

IT osebju ni več treba upravljati tiskalniške infrastrukture

Zahvaljujoč HCP se podjetja osvobodijo utrudljivega bremena, da bi sama upravljala svojo tiskalniško infrastrukturo. Konica Minolta gosti, upravlja in podpira tiskalniške strežnike, gonilnike tiskalnikov in licence, vključno z nastavitvijo novih tiskalnikov in čakalnih vrst tiskalniških opravil. Konica Minolta IWS tehnologija pomeni, da v prostorih stranke ni potrebe po lokalni infrastrukturi. Stranke potrebujejo samo dostop do interneta – VPN ni potreben.

Če se stranke odločijo, da bodo okolje za tiskanje upravljale s svojim zasebnim oblakom, tudi to zahteva minimalen napor. Ustvarjanje okolja za tiskanje za stranke na platformi HCP in nadomestitev obstoječe tiskalniške infrastrukture na Windows in/ali Mac okolju traja manj kot deset minut. Potreben je samo en spletni vmesnik za upravljanje in en gonilnik za tiskalnik. To strankam omogoča priročno in enostavno konfiguriranje in upravljanje vseh tiskalnikov, lokacij, uporabniških poverilnic, nadzora dostopa, porabe uporabe, poročil in še veliko več.

Izboljšana stroškovna učinkovitost

Stranke, ki se odločijo za uporabo javnega oblaka in gostovanja podjetja Konica Minolta, ne potrebujejo več lastnih tiskalnih strežnikov, kar odpravlja s tem povezane stroške pridobivanja in vzdrževanja.

Za vse stranke, ki uporabljajo javne ali zasebne storitve v oblaku, so zaradi naročninskega mesečnega modela plačila odpravljeni tudi stroški nabave, administracije, servisiranja, vzdrževanja in podpore za samo aplikacijo HCP. Stranke plačajo samo za licence, ki jih potrebujejo. Če se zahteve podjetja povečajo ali zmanjšajo, lahko rešitev enostavno povečate ali zmanjšate. Model mesečnega obračunavanja zagotavlja tudi boljši pregled in predvidljivost stroškov tiskanja.

Izboljšana mobilnost in udobje za končne uporabnike

Končni uporabniki lahko dostopajo do storitev tiskanja iz katere koli naprave, ne da bi morali nameščati naprave ali gonilnike. Opravila se pošljejo v enotno globalno čakalno vrsto, kar uporabniku omogoča, da takoj natisne svoje dokumente. Uporabniki se lahko v napravi overjajo prek aplikacije za iOS ali Android, čitalca IP kartic, QR kode ali gostujočega tiskanja. To pomeni, da tiskani izpisi ne ostanejo na pladnjih za tiskalnike in so zaščiteni pred nepooblaščenim dostopom.

Najboljši varnostni standardi za podatke strank

Stranke, ki se odločijo za javni oblak, so lahko prepričane, da se z njihovimi podatki ravna v skladu z najvišjimi možnimi varnostnimi standardi. Podatki se pošljejo v podatkovni center Konica Minolta v Nemčiji, ki ima certifikat ISO 27001 in DIN EN 50600, kar zagotavlja skladnost tudi z GDPR. Podatkovni center je opremljen z lastnim požarnim zidom za preprečevanje, odkrivanje in odstranjevanje zlonamerne programske opreme. Poleg tega ima tudi “izravnalnik obremenitve” (load balancer) za povečanje razpoložljivosti in zmogljivosti spletnega strežnika. Vsi podatki o strankah so tudi zanesljivo zaščiteni z nenehnimi varnostnimi kopijami.

HCP je primeren za široko paleto omrežnih infrastruktur, ki temeljijo na strogem postopku preverjanja identitete. To zagotavlja, da imajo dostop do aplikacij in podatkov samo overjeni in pooblaščeni uporabniki in naprave. Zahvaljujoč SSL/TLS podpori in vgrajeni revizijski funkciji, ki zagotavlja skladnost z GDPR, rešitev ponuja popolno “end-to-end” šifriranje. Ker so tiskalniška opravila šifrirana in shranjena na lokalni delovni postaji in nikoli ne zapustijo omrežja podjetja, se po javnem omrežju prenašajo samo metapodatki in podatki za preverjanje pristnosti. Vsa zahtevana potrdila se hranijo v aplikaciji, stranke pa imajo možnost, da uporabijo vgrajena potrdila v HCP ali uvozijo svoja potrdila.

Več o novi hibridni platformi v oblaku na spletni strani konicaminolta.si


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Konica Minolta tiskalniki Konica Minolta

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več