Prenosni računalniki
01.01.2012 12:37

Deli z drugimi:

Share

iPad 3 z odličnim IGZO zaslonom?

Tablični računalnik iPad 2 je marsikoga prepričal tudi zaradi svoje atraktivne oblike. Verjamemo, da tudi tretji iPad v tem pogledu ne bo razočaral.
Tablični računalnik iPad 2 je marsikoga prepričal tudi zaradi svoje atraktivne oblike. Verjamemo, da tudi tretji iPad v tem pogledu ne bo razočaral.

Apple že nekaj časa pri svojih izdelkih veliko pozornosti namenja zaslonom, zaradi česar so ti po navadi izredno kakovostni. Še posebej veliko pohval je bil deležen njihov zaslon RETINA, ki ga lahko najdemo pri mobilnikih iPhone 4 ter iPhone 4S. Če gre verjeti spletni strani DigiTimes, pa naj bi bil tablični računalnik iPad 3 opremljen s še boljšim zaslonom, kot je zaslon RETINA.

Prihajajoči tablični računalnik iPad 3 naj bi imel vgrajen zaslon, temelječ na novi tehnologiji IGZO, ki bi uporabniku prinašala zelo visoko gostoto pik na palec – 330. Prav toliko pik na palec lahko srečamo že pri zaslonu RETINA, osnovanem na že dlje časa poznani tehnologiji IPS. Po besedah spletne strani DigiTimes naj bi zaslon iPada 3 premogel full HD resolucijo.

V zvezi z novim zaslonom iPada 3 pa omenimo še dve stvari. Porabil naj bi precej manj energije kot današnji IPS zasloni pri tabličnih računalnikih, obenem pa naj bi bila njegova proizvodnja v primerjavi z IPS zasloni tudi precej cenejša. Ali bo to pomenilo, da bo iPad 3 zaradi nižjih proizvodnih stroškov kaj cenejši, kot sta bila ob začetku prodaje iPad in iPad 2, pa ni znano.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več