Telefoni
11.01.2011 16:35
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nov CMOS senzor za mobilne telefone

Podjetje OmniVision je predstavilo nov CMOS senzor, ki bo mobilne telefone po fotografskih zmogljivostih še približal kompaktnim digitalnim fotoaparatom.
Podjetje OmniVision je predstavilo nov CMOS senzor, ki bo mobilne telefone po fotografskih zmogljivostih še približal kompaktnim digitalnim fotoaparatom.

Podjetje OmniVision je predstavilo CMOS senzor z ločljivostjo deset milijonov slikovnih točk, ki je namenjen za uporabo v mobilnih telefonih. Poleg tega bo senzor omogočil tudi hitro zajemanje 30 slik na sekundo (v polni resoluciji).

Senzor bo podpiral tudi zajemanje videa v ločljivosti 1080p, medtem ko je njegovo razmerje stranic pravih “HD-jevskih” 16 : 9. Z zmanjšanjem resolucije se evidentirano povečajo fotografske in video snemalne zmogljivosti, tako da je pri resoluciji 5,3 milijona slikovnih točk, možno snemanje videa pri 60 fps, s povečano občutljivostjo na svetlobo.

Pošiljanje vzorcev OmniVisionovih novih senzorjev proizvajalcem mobilnih telefonov se je že začelo. Partnerji za enkrat še niso imenovani, vendar glede na dejstvo, da Apple dokaj redno uporablja OmniVisionovo tehnologijo v svojih izdelkih, verjetno ne bo naključje, če bomo v naslednji generaciji iPhone našli prav to tipalo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več