Telefoni
09.07.2010 15:47

Deli z drugimi:

Share

Motorola Charm proti mobilnikom BlackBerry

Oblikovno zanimiv mobilnik Motorola Charm je pisan na kožo poslovnikom in ljubiteljem socialnih mrež.
Oblikovno zanimiv mobilnik Motorola Charm je pisan na kožo poslovnikom in ljubiteljem socialnih mrež.

Še pred letom dni so poslovni uporabniki zelo radi posegali po pametnih mobilnih telefonih BlackBerry podjetja RIM, saj jih je, poleg bogate programske opreme, odlikovala še odlična odzivnost operacijskega sistema in dolga avtonomija delovanja. Temu danes ni več tako, saj je najnovejša raziskava analitskega podjetja Crowd Science pokazala, da marsikateri uporabnik mobilnika BlackBerry z njim ni več zadovoljen.

V tem je svojo poslovno priložnost očitno videla Motorola, saj je pripravila pametni mobilni telefon z operacijskim sistemom Android 2.1, ki je na las podoben izdelkom podjetja RIM. Novinec s tržno oznako Charm je namreč opremljen z 2,8-palčnim oziroma 7,1-centimetrskim na dotik občutljivim širokokotnim zaslonom in polno tipkovnico QWERTY. Za navigacijo med bogato programsko opremo je Motorola poskrbela s priročnim sistemom BackTrack.

Pametni mobilni telefon Motorola Charm se lahko pobaha še z digitalnim fotoaparatom Kodak ločljivosti 3 milijone točk, brezžičnimi povezami Bluetooth, Wi-Fi in 3G ter natančnim navigacijskim sistemom GPS. Celoto dopolnjuje še všečni grafični vmesnik Motoblur, ki je »primarno« namenjen povezovanju s socialnimi mrežami.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Motorola telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50