Računalništvo, telefonija
08.06.2010 16:38

Deli z drugimi:

Share

Obdržite trenutke za večno

Casio predstavlja dva nova izdelka v družini EXILIM - EX-H5 in EX-FH25
Obdržite trenutke za večno
Obdržite trenutke za večno

Casio predstavlja dva nova izdelka v družini EXILIM. Premikajoči oddaljeni motivi in slabi svetlobni pogoji so za veliko fotoaparatov ovira. Vendar idealni trenutki se ne ozirajo na dobre pogoje fotografiranja. Nova EXILIM modela se uspešno spopadeta z izzivom. Medtem ko EX-H5 razširja uspešen segment fotoaparatov z veliko povečavo, EX-FH25 združuje tehnologijo hitrega zaporednega fotografiranja z novim visoko občutljivim CMOS senzorjem za kvalitetne fotografije in video posnetke pri visoki hitrosti. Oba fotoaparata snemata video posnetke z ločljivostjo 1280 x 720 točk.

Zahvaljujoč 24 mm širokokotnem objektivu z 10-kratno optično povečavo, mehanskim stabilizatorjem slike, ki uporablja premikanje senzorja in 12.1 milijona efektivnih slikovnih točk, so fotografi pripravljeni za katerikoli motiv. Zaradi kompaktnega ohišja pa gre za fotoaparat, ki ga imate lahko vedno pri sebi. Če ste na družinski zabavi, zunaj s prijatelji ali na izletih – EXILIM EX-H5 bo ujel vse čudovite trenutke v visoki kvaliteti. EXILIM EX-H5 ima na zadnji strani 6.9 cm (2.7 inčov) velik barvni TFT zaslon in vsebuje funkcije, kot so fotografiranje pokrajine, Make-Up in Art Shot način za najboljše portrete ter tudi izboljšani Dynamic Photo. Poleg tega pa ima še številne vnaprej pripravljene scenske načine, ki se samodejno menjajo z opcijo BEST SHOT.

Srce novega digitalnega fotoaparata je EXILIM Engine 5.0, ki prinaša boljšo kvaliteto v smislu barvne reprodukcije, zmanjšanja šuma in samodejnega urejanja fotografij. Fotoaparat se hitro odziva na želje uporabnika in ponuja kratek čas vklopa in izklopa, optimizira delovanje zaklopa in hitro zazna motiv ter ga v najkrajšem možnem času primerno izostri.

Slaba osvetlitev, mrak ali celo tema? Ni problema za EXILIM EX-FH25. Z novim visoko občutljivim CMOS senzorjem je vsak motiv čudovito svetel in jasen. Kot rezultat veliko višje svetlobne občutljivosti v primerjavi z običajnimi senzorji in obenem zmanjšanju šuma, so fotografije posnete v briljantnih barvah, močnem kontrastu in ostrih detajlih tudi v slabih svetlobnih pogojih.

20-kratna optična povečava z mehaničnim stabilizatorjem slike, zmogljivim 26 mm širokokotnim objektivom in ločljivostjo 10.1 milijona slikovnih točk daje uporabnikom popolno svobodo pri izbiri motiva. Široke pokrajine, velike povečave in romantične sončne zahode je enostavno ujeti v najboljši kvaliteti. Tudi pri 20-kratni optični povečavi stabilizator slike s premikanjem CMOS senzorja občutno pomanjša tveganje, da bi bile fotografije neostre.

EXILIM EX-FH25 lahko pri zaporednem fotografiranju zajame kar 30 fotografij na sekundo pri resoluciji 9 milijona slikovnih točk. Vsi tisti pa, ki pogosto sprožilec prepozno pritisnejo do konca, pa so sedaj dobili rešitev: način predhodnega fotografiranja začne snemati že ko je prožilec pritisnjen do polovice. Video posnetki lahko zajamejo gibanje, ki ga človeško oko ne more zaznati – EX-FH25 zajema video s 1000 slikami na sekundo. Uporabnik pa lahko izbira različne hitrosti snemanja.

Ambiciozni hobi fotografi, ki velikokrat zajemajo fotografije hitro premikajočih motivov v naravi ali pri športu bodo res vzljubili ta fotoaparat. EX-FH25 ponuja visok nabor načinov za hitro fotografiranje in snemanje video posnetkov. Eden od načinov na primer, zajame tri posnetke v eni sekundi, vsakega z različnimi nastavitvami osvetlitve. Te tri fotografije nato združi in ustvari čudovit posnetek.

Kompaktni EXILIM EX-H5 je na voljo v srebrni, črni in rdeči barvi, EXILIM EX-H25 pa v črni barvi.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem EURO FOTO d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri EURO FOTO d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem EURO FOTO d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več