Triki in nasveti
28.03.2010 16:11
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako izboljšati brezžični signal?

Na trgu najdemo kopico bolj ali manj kakovostnih usmerjevalnikov.
Na trgu najdemo kopico bolj ali manj kakovostnih usmerjevalnikov.

Marsikdo velikokrat negoduje nad počasnim delovanjem svojega domačega brezžičnega omrežja. Oglejmo si nekaj napotkov, s katerimi ga lahko izboljšate.

1. Usmerjevalnik postavite čim bolj na sredino vašega doma. V kolikor je postavljen zraven zunanje stene, bo moč signala na drugem koncu doma posledično slabša.
2. Usmerjevalnik postavite nad tlemi in čim dlje od sten ter kovinskih predmetov, saj ti slabijo moč oddajanja signala.
3. Če ste usmerjevalnik prisiljeni imeti postavljen ob zunanji steni, zamenjajte njegovo anteno. Usmerjevalniki imajo namreč vgrajeno takšno anteno, ki signal oddaja v vse smeri, kar pomeni, da v omenjenem primeru kar nekaj signala uhaja nepotrebno izven vašega doma. V takem primeru bi najbolj prav prišla antena, ki signale oddaja samo v eno smer (high-gain antena).
4. Če je razdalja med računalnikom in usmerjevalnikom prevelika, lahko vmes postavite repetitor in z njim ojačate signal.
5. V nastavitvah izberite kanal z drugo frekvenco, saj računalnik nekatere kanale slabše lovi od drugih.
6. Poizkušajte zmanjšati število brezžičnih naprav v vašem domu, saj lahko le-te motijo dostavo usmerjevalnikovega signala. Kritične so predvsem tiste naprave, ki uporabljajo 2,4-GHz signal.
7. Preko uradne spletne strani proizvajalca nadgradite svoj usmerjevalnik z novo strojno kodo (firmware), saj ta občasno izboljša njegovo zmogljivost. Z novimi gonilniki nadgradite tudi svoj omrežni vmesnik.
8. Izberite usmerjevalnik in omrežni vmesnik istega proizvajalca, saj lahko s tem v nekaterih primerih dobite tudi dvakrat močnejši signal.
9. Kupite usmerjevalnik in omrežni vmesnik, ki podpira standard za brezžična računalniška omrežja 802.11g ali 802.11n, saj omogočata precej večjo prepustnost podatkov kot starejši 802.11b.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več