Telefoni
09.03.2010 13:02
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igričarski Microsoftov mobilni operacijski sistem Windows Phone 7

Novi Microsoftov mobilni operacijski sistem Windows Phone 7 se odlično obnese tudi v vlogi platforme za igranje računalniških iger.
Novi Microsoftov mobilni operacijski sistem Windows Phone 7 se odlično obnese tudi v vlogi platforme za igranje računalniških iger.

Eric Rudder

, podpredsednik Microsoftovega oddelka za tehnične strategije, je udeležencem dubajske konference TechED Middle Est predstavil mobilni operacijski sistem Windows Phone 7 v vlogi platforme za igranje računalniških iger. Možakar je namreč priljubljeno računalniško igro Indiana Jones igral na osebnem računalniku z operacijskim sistemom Windows, na igralni konzoli Xbox 360 in na mobilnem telefonu, opremljenemu z novim mobilni operacijski sistem Windows Phone 7.

Poleg tega, da lahko na različnih platformah poganjamo povsem enako različico računalniške igre, lahko z igro nadaljujemo tudi v primeru zamenjave igralne naprave. To pomeni, da v kolikor igramo neko računalniško igro na igralni konzoli Xbox 360, lahko z njo nadaljujemo kar na mobilnem telefonu Windows Phone 7.

Medtem ko je nova funkcionalnost mobilnega operacijskega sistema Windows Phone 7 navdušila predvsem mlade ljubitelje računalniških iger, so starši izrazili zaskrbljenost nad tem, da bo zaradi nje še več mladostnikov »izključenih« iz družbenega življenja. Kot da mobilna socialna omrežja niso že naredila dovolj »škode« na procesu socializacije otrok in mladostnikov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več