Prenosni računalniki
16.02.2010 10:50
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HP-jev mini prenosnik z operacijskim sistemom Android

HP je predstavil inovativno napravo, ki nudi uporabnikom nov način za povezovanje z njihovim spletnim življenjem - internetom, e-pošto, sporočanjem, družabnimi omrežji, fotografijami, glasbo in drugim.
Androidni Hp Compaq AirLife 100
Androidni Hp Compaq AirLife 100

Compaq AirLife100

združuje 25,6-centimetrski zaslon, tipkovnico, veliko 92 odstotkov običajne tipkovnice polne velikosti, 16 GB disk SSD, režo za pomnilniške kartice SD Card, operacijski sistem Android, ki v celoti podpira večopravilnost, in prilagojen vmesnik, občutljiv na dotik. Prilagojen vmesnik, ki temelji na HP-jevi dediščini in inovacijah na področju dotika, vključuje spletni brskalnik z zavihki, ki podpira upravljanje z dotikom, preprost mehanizem za povečevanje spletnih strani ter zbirko aplikacij za večpredstavnost in meni z bližnjicami, ki sta optimizirana za upravljanje z dotikom.

AirLife s takojšnjim delovanjem (instant on), integrirano podporo za mobilna omrežja 3G in brezžično povezovanje Wi-Fi, spletno kamero VGA in celodnevno uporabo (12 ur brez zunanjega napajanja pri aktivni uporabi in do 10 dni v stanju pripravljenosti)(3) prinaša najboljše lastnosti pametnih telefonov v mini prenosnike, ki so primerni tudi za najbolj zahtevne spletne uporabnike. AirLife je opremljen s podporo sistemu GPS, nameščena pa je tudi programska oprema za navigacijo NDrive. Vključeni so regionalni zemljevidi z zanimivimi lokacijami.

AirLife 100 temelji na platformi Snapdragon QSD8250 podjetja Qualcomm, ki na enem čipu nudi zmogljivo mobilno procesiranje, optimizirano porabo energije, vseprisotno povezljivost in zmogljivo večpredstavnost.

AirLife HP razvija v sodelovanju z operaterjem Telefónica, ki ga bo spomladi 2010 ponudil v izbranih državah. Skupaj s Telefónico bo predvsem v državah Latinske Amerike HP ponudil tudi svoj prvi pametni telefon z zaslonom AMOLED. HP iPAQ Glisten bo opremljen z operacijskim sistemom Microsoft Windows Mobile 6.5, uporabniškim vmesnikom, občutljivim na dotik, in spletnim brskalnikom s podporo predvajalniku Flash. Ostale značilnosti vključujejo tipkovnico QWERTY polne velikosti, povezovanje Wi-Fi, podporo sistemu GPS in bogate večpredstavne funkcije ter aplikacije.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
HP prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več