Poslovne rešitve
10.03.2021 11:38
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zdrav duh in zdravo telo za pisalno mizo Habitech

Strokovnjaki so si enotni, da je dolgoročno sedenje največji sovražnik našega zdravja. Sedenje lahko privede do številnih zdravstvenih težav, od bolečin v sklepih do hudih težav s hrbtenico. Enostavna rešitev so dvižne pisalne mize.
Z dvižnimi pisalnimi mizami Habitech poskrbimo za razgibano delo.
Z dvižnimi pisalnimi mizami Habitech poskrbimo za razgibano delo.

V zadnjih desetletjih se je naš življenjski stil popolnoma spremenil, predvsem po zaslugi tehnologije. V povprečju na dan preživimo kar 15 ur v sedečem položaju. Mogoče se zdi veliko, a če pomislimo, da sedimo v avtu, v službi, na kavi in doma na kavču, potem je ta številka vse bolj mogoča. Zakaj ne ukrepamo? Mnogi sedenja ne enačijo z zdravstvenimi težavi, ker se posledice opazijo šele po nekaj mesecih ali letih. Takrat pa je za mnoge že prepozno.

Sedenje vpliva na metabolizem in uravnavanje inzulina

Zaskrbljujoče je dejstvo, da večino dneva preživimo v sedečem položaju, nekateri celo prostovoljno. Sedeč življenjski stil upočasni metabolizem, kar pomeni zmanjšanje porabe kalorij in kopičenje maščobe. Posledicam se lahko ognemo z redno telovadbo in raztegovanjem. Zdravniki že dalj časa priporočajo delovne pavze, med katerimi naj bi aktivirali telo in mišice. Že sam sprehod spodbudi telo, da porabi več kalorij in preloži morebitne zdravstvene težave zaradi prekomerne teže, ki je en izmed razlogov za razvoj sladkorne bolezni. Številko sladkornih bolnikov se stalno povečuje, predvsem zaradi sodobnega načina življenja. Nedavno so odkrili povezavo med sedenjem in sladkorno bolezen, kajti sedenje naj bi vplivalo, kako naše telo reagira na inzulin. Pravilno uravnavanje inzulina pa je poglavitno za pretvorbo sladkorja in ostalih hranilnih snovi v energijo.

Sedenje pusti dolgotrajne posledice …

… na naših telesih. Vse več bolezni povezujejo s prekomernim sedenjem, tudi nekatera srčna obolenja. Raziskava v Londonu, ki je opazovala potnike in delavce javnega potniškega prometa, je dokazala, da so potniki veliko bolj dovzetni za srčna obolenja. Visok krvni tlak, ki je znak srčnih obolenj in diabetes pa prispevajo tudi k razvoju demence. V takih primerih ne zadostuje tudi zadostna fizična aktivnost. Sedenje vodi tudi do razvoja krčnih žil, povečanega tveganja za določene vrste raka ter osteoporoze. Dolgoročnega sedenja se moramo v čim večji meri izogibati. Omenili smo eno izmed rešitev, fizično aktivnost, druga, bolj inovativna rešitev pa so dvižne pisalne mize.

Z inovacijami kljubujemo zdravstvenim težavam

Za moderno težavo potrebujemo moderno inovativno rešitev, dvižne pisalne mize Habitech. So kakovostno zasnovane in minimalistično oblikovane pisalne mize, ki jih lahko prilagodite po višini. S funkcijo dviga lahko v svoj urnik vpeljete odmore, med katerimi se lahko razgibate ali pa opravite delo v stoje in s tem zmanjšate negativen vpliv dolgotrajnega sedenja. Ker največ časa v sedečem položaju preživimo za pisalno mizo, je dvižna miza najučinkovitejša rešitev za preprečevanje dolgoročnih posledic sedenja. Hkrati pa miza prinese tudi številne prednosti.

Posamezniki, ki na dan sedijo več ur hkrati, kažejo več znakov psihološke utrujenosti in slabega splošnega počutja. Osebe, ki pa se poslužujejo po dvižnih pisalnih mizah, poročajo o izboljšanem počutju, zmanjšanih ravneh utrujenosti in napetosti. Raziskave so pokazale, da razgibano delo v stoje izboljša produktivnost za kar 45 %. Izboljša se tudi zmožnost kreativnega razmišljanja in reševanja problemov. Z delom v stoje porabimo do 12 % kalorij več, izboljšamo raven koncentracije in energije ter zmanjšamo potrebo po kavi in energijskih pijačah, ki so glavni krivci za nenadno utrujenost.

Poskrbite za ergonomijo delovnega mesta

Dvižne pisalne mize postajajo vse bolj priljubljena pisarniška rešitev. Zasluge gre pripisati tudi splošnemu ozaveščanju negativnih posledic dolgoročnega sedenja. Pisalne mize Habitech so popolnoma nastavljive po višini in jih lahko zlahka prilagodite vašemu telesu ter poskrbite za pravilno telesno držo. Poslovne in domače delovne prostore lahko opremite s kar 9 kvalitetnimi pisalnimi mizami Habitech z različnimi dizajni in miznimi ploščami. Razgibano delo z dvižnimi mizami izboljša počutje zaposlenih, kar pomeni manj bolniških odsotnosti in večjo produktivnost.

Že 15 minut dela v stoje pripelje do občutnega izboljšanja počutja. Prihranite si muke in bolečine z dvižnimi pisalnimi mizami Habitech na spletni strani pisalne mize habitech.si.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem INLED trgovina in storitve d.o.o..
Vas zanima več iz te teme?
Pisalne mize Dvižne mize

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več