Slika, tv, avdio
Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
26.09.2024 15:40

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi predstavil nove robotske sesalnike, televizorje, slušalke, zapestnico in uro

Na dogodku v Berlinu je Xiaomi poleg pametnih telefonov serije Xiaomi 14T predstavil obsežno zbirko inovativnih pametnih naprav, vse v okviru strategije “človek x avto x dom”, s katero povezuje napredne tehnologije z vsakodnevnim življenjem. Med najnovejšimi izdelki so robotski sesalniki, pametni televizorji, brezžične slušalke, športne zapestnice in pametne ure, ki obljubljajo preobrazbo sodobnega bivanja.

Robotska sesalnika Xiaomi X20 Max in X20 Pro rešujeta izzive domačega čiščenja z napredno tehnologijo. X20 Max izstopa z zmožnostjo samodejnega pranja in sušenja čistilnih blazinic pri visokih temperaturah, močnim vakuumskim motorjem ter posebej zasnovano krtačo, ki omogoča lažje odstranjevanje zapletenih nečistoč. X20 Pro pa se osredotoča na vrhunsko moč sesanja ter inteligentne funkcije, kot sta precizno izogibanje oviram in zaznavanje preprog, kar zagotavlja brezhibno čiščenje doma.

Na področju zabave sta pametna televizorja Xiaomi TV Max 100 2025 in Xiaomi TV Max 85 2025 zasnovana za pravo domače kinematografsko doživetje. S svojimi velikimi QLED zasloni, 4K ločljivostjo in 94-odstotno natančnostjo barvnega spektra DCI-P3 prikazujeta žive in podrobne slike. Frekvenca osveževanja 144 Hz omogoča gladko predvajanje, kar ju postavlja v ospredje pri gledanju filmov, spremljanju športnih dogodkov ali igranju videoiger na najvišji ravni.

Xiaomi v sklopu strategije “človek x avto x dom” ni pozabil niti na nosljive naprave. Predstavil je pametno zapestnico Xiaomi Smart Band 9, ki je zasnovana za napredno spremljanje telesne pripravljenosti in dobrega počutja, brezžične slušalke Xiaomi Buds 5 za vrhunsko avdio izkušnjo ter posodobljeno pametno uro Xiaomi Watch 2, ki ponuja vrhunsko povezljivost ter bogat nabor načinov za spremljanje različnih športnih aktivnosti, kar uporabnikom omogoča natančno sledenje njihovemu napredku in izboljšanje učinkovitosti.

Robotski sesalnik Xiaomi X20 Max: sesalna moč in natančnost za vrhunsko čiščenje doma

Xiaomi Robot Vacuum X20 Max ponuja vrhunsko stopnjo avtonomije in učinkovitosti, kar omogoča brezhibno čistočo z minimalnim vzdrževanjem. Idealen je za uporabnike, ki cenijo učinkovito čiščenje brez potrebe po nenehnem upravljanju. Samočistilna postaja omogoča prilagajanje temperature vode za pranje čistilnih blazinic, kar zagotavlja optimalno higieno tal. Poleg tega funkcija hitrega sušenja blazinic v samo treh urah preprečuje nastajanje neprijetnih vonjav.

Ena izmed najnaprednejših lastnosti tega robotskega sesalnika je raztegljiva roka, opremljena s čistilno blazinico, ki doseže tudi najbolj nedostopne vogale in robove, kar omogoča popolno čiščenje površin, ki jih običajni sesalniki pogosto spregledajo. Z močjo sesanja 8.000 paskalov robot učinkovito odstrani vsako sled umazanije, kar je še posebej primerno za domove z ljubljenčki ali posameznike z alergijami. Napredni sistem izogibanja preprečuje trke s pohištvom in drugimi predmeti, baterija s kapaciteto 5.200 mAh pa omogoča do 120 minut neprekinjenega delovanja. Xiaomi Robot Vacuum X20 Max je popolna izbira za večje domove, kjer je potrebno večkratno čiščenje več sob brez prekinitve.

Robotski sesalnik Xiaomi X20 Pro: poenostavljeno čiščenje za hiter življenjski slog

Xiaomi Robot Vacuum X20 Pro s svojimi naprednimi funkcijami ponuja inteligentno in celovito rešitev za čiščenje, ki je kot nalašč za lastnike večjih hiš ali stanovanj. Zahvaljujoč samozadostni postaji je vzdrževanje robota preprosto – košek za smeti se izprazni v pičlih 13 sekundah, medtem ko se čistilne blazinice za brisanje tal samodejno operejo, kar prihrani čas in trud.

Z impresivno sesalno močjo 7.000 paskalov in štirimi nastavljivimi stopnjami sesanja se robot zlahka spopade z umazanijo in dlakami hišnih ljubljenčkov na različnih površinah, vključno s preprogami. Ko zazna preproge, samodejno poveča moč sesanja, kar zagotavlja temeljito čiščenje. Zahvaljujoč napredni navigaciji in prepoznavanju okolice se robot spretno izogiba oviram ter poskrbi za učinkovito čiščenje vseh potrebnih površin. Baterija s kapaciteto 5.200 mAh omogoča do 160 minut neprekinjenega delovanja, kar je več kot dovolj za obsežna čiščenja. Za popolnoma prilagojeno izkušnjo čiščenja lahko uporabniki upravljajo robota preko aplikacije Mi Home (Xiaomi Home), kar poenostavi vsakodnevno skrb za čistočo doma.

Pametna televizorja Xiaomi TV Max 100 in Max 85 2025: vrhunska pametna zabava v vsakem domu

Pametna televizorja Xiaomi TV Max 100 in Max 85 2025 ponujata neprimerljivo izkušnjo domačega kina, saj se lahko pohvalita z izjemno velikima zaslonoma QLED, ločljivostjo 4K, 94-odstotno natančnostjo barvnega razpona DCI-P3 in frekvenco osveževanja 144 Hz. Zaradi teh lastnosti sta idealna za gledanje filmov, športnih prenosov in igranje videoiger.

Standarda Dolby Vision in Dolby Atmos zagotavljata kinematografsko kakovost slike in poglobljen zvok, filmski način (Filmmaker), vmesniki HDMI 2.1 s prilagodljivo hitrostjo osveževanja (VRR) in sinhronizacija slike (AMD FreeSync Premium) pa omogočajo nemoteno igranje in pristno kakovost filmskih vsebin. Televizorja izstopata tudi po zasnovi brez robov okoli zaslona, algoritmih umetne inteligence za izboljšanje slikovnega signala, integraciji sistema Google TV ter možnosti upravljanja s pametno uro Xiaomi Watch 2, zaradi česar bosta zlahka postala središče zabave v vsakem domu.

Brezžične slušalke Xiaomi Buds 5: neprimerljiv zvok in udobje

Xiaomi Buds 5 zagotavljajo jasen in poglobljen zvok po zaslugi 11-milimetrskih zvočnih gonilnikov z dvema magnetoma, natančnih nastavitev zvoka (Harman AudioEFX), podpore kodeku za zvok brez izgube kakovosti Qualcomm aptX in certifikata za podporo zvoku visoke ločljivosti (Hi-Res Audio). Slušalke se ponašajo z odpravljanjem hrupa na širokem frekvenčnem območju, prilagodljivimi načini in algoritmi umetne inteligence, kar zagotavlja jasno poslušanje v vsakem okolju. Zasnovane so za vsestranskost in omogočajo kristalno čiste klice celo v vetru s hitrostjo do 12 metrov na sekundo. Snemanje zvoka s tremi mikrofoni je idealno za ustvarjalce vsebin. Z življenjsko dobo baterije do 39 ur in pametnim upravljanjem združujejo vrhunsko oblikovanje z napredno tehnologijo za izjemno zvočno izkušnjo.

Športna zapestnica Xiaomi Smart Band 9: dinamično sledenje telesni pripravljenosti za vsak življenjski slog

Zapestnica Xiaomi Smart Band 9 popolnoma združuje modo in funkcionalnost ter zagotavlja vrhunsko zmogljivost za aktiven življenjski slog. Opremljena je z zmogljivo baterijo kapacitete 233 mAh, kar omogoča do 21 dni uporabe ob običajni rabi, ter ponuja več kot 150 športnih načinov. Čeprav je zasnovana za navdušence nad telesno vadbo, z izboljšanimi funkcijami za spremljanje zdravja in spanja ter elegantnim dizajnom in naborom paščkov postane nepogrešljiv pripomoček za vse, ki želijo ohranjati dobro počutje in hkrati podajati modno izjavo. Pohvali se lahko tudi z linearnim motorjem za prilagojeno vibriranje ter več kot 200 digitalnimi številčnicami, s katerimi jo hitro in preprosto prilagodite različnim priložnostim.

Pametna ura Xiaomi Watch 2: eleganten dodatek vaši zbirki

Xiaomi širi serijo pametnih ur z modelom Xiaomi Watch 2 v barvi sivega titana. Poleg elegantne oblike vključuje posodobljeno programsko opremo in funkcije, ki optimizirajo izkušnjo nošenja v različnih situacijah, pri čemer bodo izboljšave na voljo tudi za obstoječe modele. Na voljo je 10 novih zabavnih digitalnih številčnic, vključno s Pet Park, ki vas spodbuja k aktivnostim. Z gibanjem namreč negujete hišnega ljubljenčka na zaslonu in opazujete njegov razvoj glede na vsakodnevne dejavnosti. Xiaomi Watch 2 omogoča tudi upravljanje pametnih televizorjev serije Xiaomi TV Max 2025 namesto daljinca ter dostop do interaktivnih boksarskih vadb prek aplikacije Mi Fitness.

Cene in razpoložljivost

Robotska sesalnika Xiaomi X20 Max in Xiaomi X20 Pro, Xiaomi Buds 5, športna zapestnica Xiaomi Smart Band 9 ter posodobljena pametna ura Xiaomi Watch 2 bodo na voljo prek uradnih kanalov družbe Xiaomi in pri pooblaščenih trgovcih po naslednjih priporočenih cenah.

  • Xiaomi Robot Vacuum X20 Max: 639,99 €
  • Xiaomi Robot Vacuum X20 Pro: 569,99 €
  • Xiaomi Buds 5: 99,99 €
  • Xiaomi Watch 2: 209,00 €

Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
robotski sesalniki Xiaomi Xiaomi 14T

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Idealia Pro d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Idealia Pro d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Idealia Pro d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več