Tiskalniki in skenerji
25.09.2024 18:26

Deli z drugimi:

Share

Kyocera Document Solutions prejela nagrado za industrijsko embalažo na tekmovanju Japan Packaging Contest 2024

Podjetje Kyocera Document Solutions Inc. je z veseljem sporočilo, da je njihov izdelek "Karugaru Joint," ki rešuje štiri ključne težave pri pakiranju, prejel prestižno nagrado v kategoriji industrijske embalaže na tekmovanju "Japan Packaging Contest 2024," ki ga organizira Japonski inštitut za embalažo. To je že 17. nagrada, ki jo je podjetje prejelo na tem tekmovanju.

Japonska proizvodna industrija se sooča z vrsto izzivov, vključno s pomanjkanjem delovne sile zaradi starajočega se prebivalstva, potrebo po zmanjšanju emisij CO2 od zasnove izdelka do njegovega odlaganja ter nestabilnostjo dobav zaradi naraščajočih cen surovin.
V Kyoceri ugotavljajo, da že vrsto let ni bilo večjih napredkov pri razvoju sestavnih delov za pritrditev delov škatel iz valovitega kartona, ki se uporabljajo za transport izdelkov, čeprav bi bil na tem področju možen napredek pri avtomatizaciji proizvodnje, boljše rabe materialov in učinkovitejšega transporta.

Da bi odgovorili na te izzive, so v Kyoceri razvili sestavni del z imenom “Karugaru Joint,” ki rešuje omenjene težave s pomočjo lastne tehnologije za oblikovanje delov večfunkcijskih naprav in tiskalnikov. Vsi embalažni materiali, ki jih Kyocera uporablja pri svojih izdelkih, so razviti in oblikovani znotraj podjetja, njihove tehnološke zmogljivosti pa so visoko cenjene tako doma kot v tujini.

Štiri rešene težave:

  1. Avtomatizacija sestavljanja del strategije vračanja proizvodnje na domači trg in staranje prebivalstva.
    Sestavne dele je zdaj mogoče dostaviti v tovarno zložene enega na drugega, kar omogoča lažje odstranjevanje delov. Ta inovacija je omogočila avtomatizacijo sestavljanja ter bistveno izboljšala transportno učinkovitost.
  2. Zmanjšanje emisij CO2 od proizvodnje do logistike, kar prispeva k trajnostni prihodnosti.
    S pomočjo simulacijskih modelov so preoblikovali izdelek in tako zmanjšali količino uporabljenih materialov in obenem ohranili običajno trdnost. Poleg tega je uporaba recikliranih plastičnih materialov zmanjšala emisije CO2.
  3. Reševanje logističnih izzivov leta 2024 – zmanjšanje prostora za transport za 66 % v primerjavi s prejšnjimi izdelki.
    Z zložljivostjo sestavnih delov so odpravili nepotreben prostor in omogočili, da se več enot prilega v eno transportno embalažo, kar je močno izboljšalo učinkovitost pošiljanja in zmanjšalo emisije CO2 med prevozom.
  4. Enostavna demontaža in zmanjšanje sile, potrebne za odstranjevanje delov.
    Novi sestavni deli imajo obliko, ki poenostavlja razumevanje postopka odstranjevanja. Razvili so tudi nov mehanizem, ki omogoča sprostitev zaklepa z manjšo silo, obenem pa ohranja funkcionalnost zaklepa.

Japan Packaging Contest

Japan Packaging Contest je vodilno tekmovanje na Japonskem, kjer izbirajo najboljšo embalažo leta, vse od faze oblikovanja do logistike. Namen tekmovanja je spodbujati razvoj in inovacije v embalažni industriji ter prispevati k širjenju odlične embalaže. Zmagovalni izdelki lahko uporabljajo oznako “GP Mark,” ki je bila vzpostavljena v skladu z japonskim zakonom o recikliranju embalaže kot simbol odličnosti. Ta oznaka označuje skladnost z recikliranjem materialov in spodbuja okolju prijazno ter trajnostno embalažo. Poleg tega se zmagovalni izdelki kvalificirajo tudi za tekmovanje World Star Contest, globalno tekmovanje na področju embalaže.

Več informacij o podjetju in izdelkih Kyocera>>


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Kyocera tiskalniki Xenon forte

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več