Tablični računalniki
25.09.2024 07:58

Deli z drugimi:

Share

Prenovljen tablični računalnik Xiaomi Redmi Pad Pro za zahtevne

Novi Xiaomi Redmi Pad Pro z 12 gigabajti sistemskega pomnilnika in 256 gigabajti prostora za podatke še ni naprodaj globalno. Novost je namreč trenutno naprodaj le na kitajskem trgu.
Foto: Xiaomi
Foto: Xiaomi

Danes je na trgu veliko dobrih tabličnih računalnikov Android, a večina njih nosi tudi temu primerno ceno. Uveljavljeno podjetje Xioami pa že nekaj let dokazuje, da lahko super zmogljivi tablični računalniku nosijo tudi žepu bolj prijazno ceno. Ta je za nas pripravilo prenovljeno različico tabličnega računalnika Redmi Pad Pro. Ta bo brez težav prepričala tudi najzahtevnejše.

Zanimivi tablični računalnik Redmi Pad Pro za prikazovanje slik uporablja kakovostni 30,7-centimetrski oziroma 12,1-palčni zaslon ločljivosti 1600p (2.560 x 1.600 slikovnih točk), s frekvenco osveževanja 120 hercev. To je primerno tako za igre kot za predvajanje večpredstavnostnih vsebin. Za poganjanje operacijskega sistema in nameščene programske opreme pa skrbi osemjedrni mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2.

Xiaomi Redmi Pad Pro je bil sprva na voljo s sistemskim pomnilnikom kapacitete šest oziroma osem gigabajtov in vgrajenim pomnilnikom kapacitete 128 gigabajtov oziroma 256 gigabajtov prostora. Nedavno pa je podjetje Xiaomi ponudilo v prodajo še zmogljivejšo različico. Ta je opremljena z 12 gigabajti sistemskega pomnilnika in 256 gigabajti prostora za podatke.

Tablični računalnik Redmi Pad Pro je opremljen tudi s spletno kamero in digitalnim fotoaparatom, in sicer ločljivosti osem milijonov slikovnih točk. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa mu zagotavlja baterija kapacitete 10.000 miliamper ur s sistemom hitrega polnjenja, in sicer do moči 33 vatov. Novost poganjala mobilni operacijski sistem Android 14 z vmesnikom Xiaomi HyperOS. Kot je že iz imena razvidno je tu zagotovljena tudi podpora za povezovanja v mobilna omrežja 5G. To bo prišlo v poštev predvsem tistim, ki veliko potujejo in potrebujejo hitro mobilno povezavo.

Novi Xiaomi Redmi Pad Pro z 12 gigabajti sistemskega pomnilnika in 256 gigabajti prostora za podatke še ni naprodaj globalno. Novost je namreč trenutno naprodaj le na kitajskem trgu, a je zelo poceni. Zanj je namreč treba odšteti preračunanih 253 evrov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Xiaomi

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Podjetje Prolon v Šmarju pri Jelšah je najbolj poznan s trgovino in poslovalnico Telekoma, a to še zdaleč ni njihov edini projekt. Že tri leta uspešno vodijo grafični studio ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več