Telefonija
24.09.2024 13:28

Deli z drugimi:

Share

HMD Aura 2: Najboljši pametni telefon nižjega cenovnega razreda?

Pametni mobilni telefon HMD Aura 2 naj bi brez težav navdušil mnoge. Poled tega naj bi bil tudi zelo poceni.
Foto: HMD
Foto: HMD

Podjetje HMD (Human Mobile Devices) Global že več let pripravlja pametne mobilne telefone Nokia, namenjene najrazličnejšemu krogu uporabnikov. A kot vse kaže bo blagovna znamka pametnih telefonov Nokia kmalu del preteklosti. Podjetje HMD Global bo namreč kmalu ponudilo v prodajo nov pametni mobilni telefon brez imena Nokia. Ta se bo namreč tržil z imenom HMD Aura 2, kar dejansko kaže na to, da bo blagovna znamka Nokia po vsej verjetnosti kmalu odpisana.

Pametni mobilni telefon HMD Aura 2 naj bi brez težav navdušil mnoge. Novost bo namreč opremljena z mobilnim procesorjem UNISOC T603, kar pomeni, da bo imel zagotovljeno podporo za mobilna omrežja 5G. V njem bomo našli še štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in do 128 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov. Slednjega bomo lahko seveda razširili tudi s pomočjo pomnilniške kartice microSD, in sicer do najvišje kapacitete 512 gigabajtov.

Zanimivi HMD Aura 2 naj bi razpolagal še s 6,56-palčnim oziroma 16,9-centimetrskim zaslonom visoke ločljivosti in frekvence osveževanja 90 hercev. Za zajem fotografiji in videoposnetkov pa bodo na voljo kameri s slikovnimi tipali ločljivosti 13 milijonov in 0,8 milijonov slikovnih točk. Za spletne konference pa je na voljo spletna kamera ločljivosti osem milijonov slikovnih točk.

Dovolj dolgo avtonomijo delovanja bo pametnemu telefonu HMD Aura 2 zagotavljala baterija kapacitete 5.000 miliamper ur s sistemom hitrega polnjenja. Tu bomo našli še bralnik prstnih odtisov. Novost naj bi bila naprodaj še pred koncem leta, cena pa naj bi bila zelo nizka.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Nokia

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

EPSON

, ,

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več