Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
30.08.2024 08:25
Posodobljeno 7 ur nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nadgrajena aplikacija Samsung Food dviguje nivo kulinaričnih doživetij na sejmu IFA 2024

Novo dodane funkcije v aplikaciji Samsung Food omogočajo enostavno vzdrževanje dnevne prehrane in doseganje ciljev dobrega počutja na podlagi uporabnikovega seznama živil in osebnih priporočil receptov. Samsung Food+ z umetno inteligenco Vision AI prepozna sestavine na fotografijah, posnetih z mobilnim telefonom, in jih doda na seznam živil, ki je v skupni rabi z zaslonom Family Hub™.

Podjetje Samsung Electronics je ob prvi obletnici delovanja aplikacije Samsung Food[1] objavilo nove funkcije in posodobitve – personalizirano platformo za hrano in recepte, ki jo poganja umetna inteligenca, ki bodo predstavljene na sejmu IFA 2024. Od svoje lanske premiere na sejmu IFA je aplikacija Samsung Food pridobila več kot šest milijonov uporabnikov[2] in postala bistveno orodje za načrtovanje obrokov in kuhanje v sodobnem domu. Najbolj priljubljene funkcije platforme so funkcije receptov, nakupovalni seznam in načrtovalec obrokov.

»Ker ljudje želijo iz hrane dobiti več – s pomočjo svojih naprav – smo navdušeni, da bomo Samsung Food nadgradili z različnimi vrstami novih zmogljivih funkcij,« je dejal Moohyung Lee, izvršni direktor in vodja skupine za uporabniško izkušnjo pri podjetju Samsung Electronics, ki se ukvarja z digitalnimi napravami. »V prihodnje bomo s ključnim poudarkom na uporabniški izkušnji platformo nenehno izboljševali z umetno inteligenco in drugimi tehnologijami, da bi podprli pripravo jedi, ki so lažje, enostavnejše in bolj zdrave.«

Izkoristite prilagojena prehranska doživetja

Samsung Food je celovita platforma za hrano, ki je na voljo v različnih Samsung napravah, vključno z gospodinjskimi aparati. Samsung Food+, vrhunska naročniška storitev Samsung Food[3], izboljša izkušnjo z vključitvijo zdravstvenega profila in ciljev ter zagotavlja prilagojene načrte obrokov s priporočili receptov. Zdaj je dodana umetna inteligenca, ki bo uporabnikom po vsem svetu omogočila drugačno funkcionalnost.

Samsung z uvedbo tehnologije Vision AI za storitev Samsung Food+, ki uporabnikom omogoča dodajanje elementov na seznam živil tako, da s pametnim telefonom preprosto posnamejo fotografijo svojih živil, pripravlja hrano bolj priročno.

Druge prednosti naročniške storitve Samsung Food+ vključujejo samodejno dodajanje kupljenih sestavin na seznam živil, ko se uporabniki odjavijo v trgovini ali na spletu, in iskanje receptov na podlagi vsebine seznama živil. Uporabniki lahko prejmejo tudi opozorila, ki jim pomagajo porabiti elemente pred ročno določenim rokom uporabe, kar pomaga zmanjšati količino zavržene hrane.

Samsung Food+ nadalje zagotavlja načrte obrokov na podlagi uporabnikovega seznama živil, da bi podprl cilje trajnostne prehranske prakse, saj vsak načrt prilagodi na podlagi sestavin na uporabnikovih seznamih živil in prednostno razvrsti tiste, ki jim poteče rok uporabe. Z novo funkcijo »Iskanje s seznamom živil« (Search with Your Food List) pa se bodo recepti s sestavinami s seznama živil prikazali na vrhu rezultatov iskanja in uporabnikom pomagali z idejami, kaj je mogoče pripraviti s tistim, kar imajo. Na podlagi seznama živil so na voljo tudi priporočila za recepte. Vse, kar je bilo uporabljeno s seznama živil, pa je priporočeno dodati na nakupovalni seznam. Ta inteligentni pristop pomaga pri vzdrževanju zalog in zmanjšuje količino zavržene hrane, hkrati pa zagotavlja sveže in okusne obroke.

Doseganje zdravstvenih ciljev s prilagojenimi prehranskimi načrti

Samsung Food ima zdaj izboljšana orodja, ki uporabnikom pomagajo pri boljšem ohranjanju zdravja in doseganju ciljev dobrega počutja. Platforma zagotavlja prehransko usmerjene načrte obrokov, ki spremljajo in nadzorujejo vnos kalorij v dnevnih urnikih obrokov, bodisi za recepte bodisi za posamezna živila. Ponuja načrte[4] »Po meri za vas«, ki zagotavljajo tedenska priporočila receptov in prigrizkov na podlagi prehranskih potreb[5] uporabnikov, izbranih diet in prejšnjih preferenc glede receptov. Sistem spremlja vnos makrohranil znotraj dnevnih načrtov obrokov in omogoča prilagajanje kalorij in makrohranil za posamezne zdravstvene cilje. Uporabniki sistema Samsung Food prejmejo tri dni priporočil na teden, plačani in naročeni uporabniki sistema Samsung Food+ pa imajo na voljo celoten teden priporočil, pri čemer inteligentna platforma upošteva tudi ročno nastavljene datume uporabe sestavin. 

Zdaj je na voljo v osmih jezikih v 104 državah[6], aplikacija Samsung Food pa bo zagotovila, da bodo vse posodobitve na voljo v vseh osmih jezikih in regijah, kjer so na voljo.


[1] Samsung Food je mobilna aplikacija, ki jo je mogoče prenesti na katero koli platformo pametnega telefona. Potrebna je prijava v račun Samsung.

[2] Od julija 2024 dalje.

[3] 6,99 $ na mesec.

[4] Ta funkcija je na voljo na podlagi osebnih podatkov uporabnikov, informacij o profilu, informacij, ki jih uporabniki prostovoljno posredujejo o svoji hrani, prehranskih in prehranskih preferencah, zdravstvenih podatkih in drugih podatkih. Celoten seznam zbranih informacij in uporabe je na voljo na spletnem mestu Pravilnik o zasebnosti (UK) – Samsung Food.

[5] Prehranski cilji so določeni in priporočeni na podlagi raziskav in študij različnih organizacij, kot so Svetovna zdravstvena organizacija (WHO), Ameriške prehranske smernice 2020-2025, ameriško ministrstvo za kmetijstvo (USDA) in magister znanosti, ki je usposobljen kot registrirani nutricionist-dietolog (RND).

[6] Aplikacija Samsung Food podpira angleščino (ZDA), angleščino (Velika Britanija), nemščino, španščino (Španija), španščino (Mehika), francoščino, italijanščino in korejščino. Podporni jeziki bodo morda dodani pozneje.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več