Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
Mrežna oprema
17.09.2024 11:10

Deli z drugimi:

Share

Zagotovite si povezavo tudi tam, kjer je sicer ni

Brezžično povezavo danes v podjetjih, pa tudi doma, potrebujemo za marsikaj. Če je nimamo povsod, si lahko omislimo PTP. Med drugim zagotavlja povezavo med objekti, enotno omrežje ali videonadzor.
Ruijie RG-EST100
Ruijie RG-EST100

Kaj sploh je PTP? To je kratica za besedno zvezo Point-to-Point oziroma “od točke do točke”. Povezava se  uporablja kot najboljša rešitev na mestih, kjer ni obstoječega dostopa do interneta in je lokacija vidna iz točke A do točke B. Za PTP povezavo je pomembno, da je med točkama vidna linija, kar pomeni, da med njima ni nobenih ovir, kot so stavbe, drevesa ali hribi. Recimo, da v podjetju potrebujemo povezavo med objekti, različnimi omrežji ali za potrebe videonadzora – PTP povezava z dostopnimi točkami to delo opravi brezhibno.

Za kaj uporabljamo PTP povezavo?

PTP povezave se pogosto uporabljajo za povezovanje dveh fizično ločenih objektov, ki nimata dostopa do fiksnega omrežja, npr. dveh poslovnih stavb, skladišč ali proizvodnih obratov. Prav tako omogočajo brezžično razširitev omrežja na drugo lokacijo, kar je idealna rešitev za podjetja, ki imajo več lokacij in želijo zagotoviti enotno omrežje. Pogosto pa jih podjetja uporabljajo tudi za povezovanje nadzornih kamer na oddaljenih mestih, kjer interneta ni na voljo. Če na primer želijo namestiti videonadzor na vhod v tovarno, ki je oddaljen nekaj sto metrov od glavne stavbe, lahko uporabijo PTP povezavo za brezžični prenos video signala.

Ker gre za neposredno brezžično povezavo med dvema točkama, ni potrebe po fizični infrastrukturi, kot so kabli ali optični vodi. Namestitev je enostavna, stroški nižji, hkrati pa gre za zelo zanesljive in prilagodljive sisteme.

Postavite izjemen Wi-Fi most z Ruijie Reyee

Ruijie Reyee s svojim kakovostnim naborom izdelkov med drugim zagotavlja tudi dostopne točke za hitro in zanesljivo povezavo pri zunanji uporabi. Stabilna Wi-Fi povezava med hišo in garažo, gospodarskim poslopjem, pašnikom, vinogradom ali čemerkoli, je s to tehnologijo enostavna.

Sistem odlikuje prednastavljena povezava, enostavna namestitev, enostavno upravljanje in nadzor tudi s podporo brezplačnega oblaka.

Dostopne točke Ruijie Reyee omogočajo tudi napajanje preko pasivnega PoE priklopa. Poleg tega nadzor dostopa in zaščita pred vdori zagotavljata varno delovanje vašega omrežja ter zaščitita občutljive podatke.

Naprave se razlikujejo po hitrosti prenosa podatkov in po dosegu

Dostopna točka Ruijie RG-EST100 omogoča hitrost do 300 Mbps, komplet pa lahko komunicira na razdalji do 500 metrov. Odpornost na vremenske vplive je označena s standardom IP54, kar pomeni, da prah vanjo ne more vstopiti v količinah, ki bi lahko motile normalno delovanje naprave, prav tako pa je zaščitena pred škropljenjem vode iz katerekoli smeri.

Če potrebujete višje hitrosti in povezavo na večjo razdaljo, je bolje izbrati Ruijie RG-EST310 V2, ki nudi hitrost 867 Mbps ter dvakratno priporočeno razdaljo zgoraj omenjene naprave, torej do 1 kilometra. Naprava nudi zaščito IP55, tako da nudi enako zaščito pred prahom kot zgoraj omenjena, hkrati pa  je zaščitena ne le pred pršenjem, ampak ji do živega ne pridejo niti nizkotlačni curki vode.

Najzahtevnejši uporabniki si lahko omislijo dostopno točko Ruijie RG-EST350 V2. Hitrost prenosa podatkov je prav tako 867 Mbps, napravi pa sta sposobni komunicirati na razdalji do kar 5 kilometrov. Naprava nudi zaščito IP55.

Ob nakupu izdelkov Ruijie RG-EST310 V2 in RG-EST350 V2 pri podjetju Tech Trade Trzin prejmete tudi darilo – RJ45 klešče.

Več informacij lahko najdete na spletni strani www.techtrade.si/ruijie (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
brezžični internet WiFi ojačevalci

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TechTrade Trzin
Za več informacij so vam na voljo pri TechTrade Trzin
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TechTrade Trzin? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več