Poslovne rešitve
26.08.2024 16:00

Deli z drugimi:

Share

Konica Minolta je že 21 let zapored vključena v serijo FTSE4Good indeksov in osem let zapored uvrščena v vse indekse ESG, ki jih je sprejel GPIF

Družba Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) je že 21 let zapored vključena v serijo FTSE4Good indeksov, ki je eden najbolj znanih indeksov trajnostnih naložb na svetu. Sočasno s tem je bila družba Konica Minolta že osmo leto zapored uvrščena tudi v vseh šest indeksov, ki jih je sprejel japonski državni pokojninski investicijski sklad (Government Pension Investment Fund – GPIF)1. Teh šest indeksov so FTSE Blossom Japan Index, FTSE Blossom Japan Sector Relative Index, MSCI Japan ESG Select Leaders Index, MSCI Japan Empowering Women Index, S&P/JPX Carbon Efficient Index in Morningstar Japan ex-REIT Gender Diversity Tilt Index.


Trajnostna strategija družbe Konica Minolta
Trajnostni razvoj je danes splošno razširjeno področje po vsem svetu in od združitve družb Konica in Minolta leta 2003 je družba postavila trajnostni razvoj kot enega od ključnih elementov strategije upravljanja. Pred kratkim, leta 2020, je družba Konica Minolta ocenila svoj vpliv na širšo družbo in okolje, da bi pomagala opredeliti priložnosti in tveganja ter si prizadevala za oblikovanje bolj trajnostne družbe do leta 2030. Tako je družba Konica Minolta opredelila pet pomembnih vprašanj, na katera se je osredotočila, da bi ustvarila vrednost v družbi. In sicer:

  • izboljšanje zadovoljstva pri delu in dinamike podjetja,
  • podpora zdravemu in kakovostnemu življenju,
  • zagotavljanje socialne varnosti in zaščite,
  • obravnavanje podnebnih sprememb,
  • učinkovita raba omejenih virov.

Konica Minolta si prizadeva ustvariti dodano vrednost s svojim poslovanjem kot odgovor na pet pomembnih vprašanj.

Na področju profesionalnega tiska je družba prispevala k izboljšanju zadovoljstva pri delu in dinamičnosti podjetja s spodbujanjem prehoda z analognega tiska na digitalni tisk, znatnim skrajšanjem delovnega časa z varčevanjem pri delu, odpravljanjem odvisnosti od znanja in spretnosti ter prehodom na delo na daljavo, s pomočjo ustvarjanja čistega delovnega okolja v tiskarnah in preoblikovanjem v ustvarjalno in dinamično delovno okolje. Družba prispeva tudi k reševanju podnebnih sprememb in učinkoviti rabi omejenih virov z zmanjševanjem obsega prevoza, skladiščenja, odstranjevanja in vmesnih proizvodov s proizvodnjo ob pravem času, v pravi količini in na pravem mestu.

Na področju industrije je družba prispevala k reševanju podnebnih sprememb, saj je s prehodom postopka izdelave plošč s tiskanim vezjem na brizgalno metodo prispevala k znatnemu zmanjšanju emisij CO2 in industrijskih odpadnih voda. Na področju funkcionalnih folij družba prispeva k učinkoviti uporabi omejenih virov z uporabo folij TAC, pridobljenih iz rastlin, in doseganjem 100-odstotnega recikliranja izdelkov, ki ne ustrezajo specifikacijam, in odvečnih materialov v proizvodnem procesu.

Na področju zdravstvenega varstva družba prispeva k podpori zdravega in kakovostnega življenja z zgodnjim diagnosticiranjem z uporabo lastne tehnologije obdelave slik in IKT ter povečanjem učinkovitosti bolnišnic in klinik.

S temi dejavnostmi želi družba Konica Minolta pomagati ljudem, da dosežejo svoj namen in v večji meri uresničijo trajnostno družbo.

FTSE4Good Index Series
Serija indeksov FTSE4Good, ki jih je uvedel FTSE Russell, globalni ponudnik indeksov s sedežem v Združenem kraljestvu, zajema podjetja po vsem svetu, ki izkazujejo dobre prakse na področju okolja, družbe in upravljanja (ESG), ter zagotavlja sredstva za vlagatelje in sklade tveganega kapitala za izbiro podjetij z dobrimi obeti glede trajnosti za naložbe.

FTSE Blossom Japan Index
Indeks FTSE Blossom Japan je zasnovan tako, da vključuje japonska podjetja z odličnimi rezultati na področju praks ESG, in ga je GPIF, največji javni pokojninski sklad na svetu, izbral kot enega od indeksov ESG za svojo pasivno naložbeno strategijo.

FTSE Blossom Japan Sector Relative Index
FTSE Blossom Japan Sector Relative Index je celovit indeks ESG, ki vključuje japonska podjetja, izbrana na podlagi ocen velikosti vpliva podjetij na okolje in njihovega obvladovanja tveganj podnebnih sprememb ter ocen ESG družbe FTSE Russell. Ta indeks je bil leta 2022 sprejet kot indeks ESG s strani GPIF.

MSCI Japan ESG Select Leaders Index and MSCI Japan Empowering Women Index
MSCI Japan ESG Select Leaders Index in MSCI Japan Empowering Women Index sta indeksa ESG, ki ju je leta 2017 uvedla družba MSCI Inc., globalni ponudnik raziskav in indeksov ESG s sedežem v ZDA.

S&P/JPX Carbon Efficient Index
Indeks S&P/JPX Carbon Efficient Index sta skupaj uvedli družbi S&P Dow Jones Indices, eden največjih svetovnih ponudnikov indeksov, in Japan Exchange Group, Inc. Na podlagi indeksa TOPIX kot referenčne vrednosti je zasnovan tako, da zmanjšuje izpostavljenost podjetjem z visoko vsebnostjo ogljika, hkrati pa ohranja profil tveganja in donosa, ki je podoben profilu njihovih referenčnih vrednosti.

Morningstar Japan ex-REIT Gender Diversity Tilt Index
Morningstar Japan ex-REIT Gender Diversity Tilt Index je eden od indeksov raznolikosti spolov, ki jih zagotavlja Morningstar, ameriški ponudnik investicijskih raziskav in storitev upravljanja naložb. Uporablja podatke in metode vrednotenja družbe Equileap ter je zasnovan tako, da omogoča naložbe, usmerjene v podjetja, ki so kot del svoje korporativne kulture vzpostavila politiko raznolikosti spolov, in podjetja, ki svojim zaposlenim obljubljajo enake možnosti ne glede na spol. Ta indeks je GPIF marca 2023 sprejel kot indeks ESG.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Konica Minolta

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več