Poslovne rešitve
08.08.2024 16:00

Deli z drugimi:

Share

Podjetji United Group in Eutelsat razvili naslednjo generacijo platforme satelitske televizije

Eutelsat je postal edini satelitski operater skupine United Group, s čimer podpira njeno strategijo konsolidacije. S tem korakom bodo satelitske storitve naslednje generacije skupine United Group na voljo 40 milijonom uporabnikov v osmih državah.

Skupina United Group, vodilni ponudnik telekomunikacijskih in zabavnih storitev v jugovzhodni Evropi, sporoča, da je dosegla pomemben napredek pri združevanju vseh storitev satelitske televizije v regiji. V okviru teh prizadevanj je bila skupina Eutelsat  izbrana kot edini ponudnik satelitskih storitev.

Prehod na satelitsko platformo naslednje generacije, enega operaterja in dveh satelitov na dveh orbitalnih pozicijah bo predvidoma končan do konca leta 2025. Konsolidacija bo vključevala tudi enotni sprejemnik in sistem za pogojni dostop, enotno velikost TVRO ter satelitsko središče za prenos vsebin. Nova platforma izkorišča nove standarde za prenos signala in tehnologije kompresije, povečuje prenosne zmogljivosti, podpira večje število programov, izboljšuje kakovost izkušnje ter televizijskim naročnikom prinaša nove storitve.

S to potezo bodo satelitske storitve naslednje generacije skupine United Group na voljo 40 milijonom strankam preko operaterjev Telemach, NOVA, Bulsatcom, VIVACOM, SBB in TOTAL TV, v osmih državah, kjer skupina deluje (Grčija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Severna Makedonija, Črna gora, Srbija in Slovenija).

Konsolidacija in reorganizacija satelitskih storitev bo skupini omogočila, da izkoristi nove standarde za prenos signala in tehnologije kompresije, poveča prenosne zmogljivosti, podpre večje število programov, izboljša kakovost izkušnje ter televizijskim naročnikom zagotovi nove storitve.

Željko Batistić, podpredsednik za področje tehnologije v skupini United Group, je povedal: »Ponosni smo, da smo kakovost svoje ponudbe televizijskih storitev dvignili na višjo raven. Ta prehod je ključnega pomena, če želimo čim bolj povečati doseg v državah, kjer smo prisotni, zagotoviti najboljšo ponudbo vsebin ter še naprej razvijati svoje storitve naslednje generacije. Zelo zadovoljni smo, da smo sklenili partnerstvo z Eutelsatom, ki nam zagotavlja najboljšo in najbolj skladno tehnološko rešitev glede na naše potrebe.«

Laurence Delpy, predsednica poslovne enote za video storitve v skupini Eutelsat Group, je dodala: »V čast nam je, da skupina United Group podjetju Eutelsat zaupa pri tej pomembni strateški pobudi, ki izkorišča dve naši vodilni video območji – 16° Vzhodno in HOTBIRD. Poleg tega, da ta sporazum krepi dolgoletno sodelovanje z enim od naših ključnih kupcev v regiji, dokazuje tudi, da je satelitski sistem še naprej pomemben pri uresničevanju spreminjajočih se potreb naših naročnikov. Potrjuje tudi, da je Eutelsat vodilni operater, ki dosega 70 odstotkov gospodinjstev s satelitsko anteno

Sateliti HOTBIRD trenutno pokrivajo 130 milijonov gospodinjstev po vsej Evropi, vključno s skoraj vsemi kabelskimi omrežji v regiji. Poleg tega satelit Eutelsat 16A zagotavlja več kot 600 televizijskih programov v različnih jezikih za več kot 25 milijonov gospodinjstev v Srednji in Vzhodni Evropi.

S to konsolidacijo storitev satelitske televizije skupina United Group potrjuje svojo zavezo racionalizaciji poslovanja in razvoju storitev naslednje generacije s pomočjo na prihodnost pripravljenih satelitskih kapacitet.

V Sloveniji v okviru United Group poslujejo družba Telemach Slovenija s storitvami EON, EON SAT in mobilnimi paketi družine VEČ, informativni spletni portal N1, televizija Sportklub, Cas media ter platforma za e-poslovanje Shoppster.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
United Group Telemach

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več