Facebook
Instagram
Twitter
TikTok
Socialna omrežja
08.08.2024 11:00

Deli z drugimi:

Share

Reddit je edino družbeno omrežje, ki beleži ogromno rast

Na račun uporabe, kot spletnega iskalnika in partnerstev z Googlom in OpanAI-jem, je 50-odstotna rast dnevno aktivnih uporabnikov na Redditu daleč pred vsemi konkurenti na področju družbenih omrežij.

Reddit je trenutno verjetno edino družbeno omrežje, ki beleži veliko rast števila novih uporabnikov.

V letošnjem drugem četrtletju je ameriška zabavna, novičarska platforma, ki deluje po principu foruma, zabeležila kar 51-odstotno rast dnevno aktivnih uporabnikov na globalni ravni in 59-odstotno rast v ZDA. Napram konkurentom na področju družbenih omrežjih je to enormna razlika.

Financial Times je poročal, da je število dnevno aktivnih uporabnikov omrežja X v istem obdobju zraslo za 1,6 %. Metina družbena omrežja, torej Facebook, Instagram in Threads so zabeležila 7-odstotno rast, TikTok, najmočnejši akter od leta 2018, pa je ob koncu lanskega leta poročal celo o tem, da se število uporabnikov ni povečalo. Od takrat naprej TikTok, ki je še vedno v zasebni lasti, ni objavil podatkov o številu uporabnikov platforme.

Reddit sicer hitro raste, vendar je platforma relativno majhna, saj ima 342 milijonov rednih uporabnikov. Meta je ob zadnji objavi rezultatov zabeležila 3,3 milijarde uporabnikov.

Metrika dnevno aktivnih uporabnikov je za družbena omrežja zelo pomembna, kajti kaže na to, kako zelo si uporabniki želijo uporabe in nekega odnosa s platformo. Poleg tega pa ta številka pogosto pomeni tudi več oglaševalskega zaslužka.

Reddit, ki je marca letos postal javno podjetje, ki kotira na borzi, je rezultate, kot javno podjetje, objavil drugič. Zabeležili so 281 milijonov dolarjev prihodkov, kar je 54-odstotna rast napram istemu obdobju lani. Dobri rezultati so prinesli dodatno povpraševanje po oglaševanju na platformi in licenčne dogovore s podjetjema OpenAI in Google.

Rast števila uporabnikov se nadaljuje“, je pred delničarji povedal Steve Huffman, Redditov soustanovitelj in glavni izvršni direktor. “Vse več ljudi prihaja na Reddit, da bi tukaj našli svoja zanimanja, izražali mnenja in se vključevali v skupnosti“, je dodal Huffman.

Ena gonilnih sil Redditovega uspeha je zagotovo dejstvo, da ga uporabniki dojemajo kot spletni iskalnik. “Uporabniki na Redditu na mesec opravijo milijardo iskanj”, pravi Huffman. Reddit je vsa ostala družbena omrežja premagal tudi na področju mesečno aktivnih uporabnikov v zadnjem letu. Njihova spletna in mobilna aplikacija je zabeležila 39-odstotno rast v maju, medtem ko je Facebook beležil padec mesečno aktivnih uporabnikov za 8 %.

Pričakujemo lahko, da bo partnerstvo med OpenAI in Redditom dodali Redditovo vsebino v ChatGPT, kar je samo še dodatne korak v smeri rasti platforme.

V začetku meseca je Google pripravil veliko nadgradnjo iskanja, ki zelo pozitivno vpliva na vsebino generirano s strani uporabnikov. Po tem, ko je Google leta opazoval, kako uporabniki med iskanjem na koncu dodajo “Reddit”, je Google nov način uporabe iskalnika sprejel in zdaj tako Reddit in druga največja podobna platforma Quora beležita večjo vidnost.

Spomnimo še, da sta Google in Reddit februarja podpisala dogovor, s katerim Google svoje UI modele lahko trenira s podatki iz Reddita.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Družbena omrežja Facebook Instagram


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več